background

     Чи то Міжнародний день рідної мови так вплинув, чи до цього спричинився 145-й ювілей від дня народження Лесі Українки, але п’ять минулих робочих днів у нашій бібліотеці пройшли під знаком патріотизму й пропаганди знань про здобутки та скарби нашої держави.

     Наприклад, у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів читачів залучили до розваг із затаєною думкою про вивчення різних цінностей нашого народу. Для учнів 4-Б класу СПШ № 3 25 лютого працівники провели історичну гру «Усе моє, все зветься «Україна». Маленькі ерудити тішили своєю поінформованістю в темах:«Символи України», «Традиції», «Жили-були козаки», «Українські страви», «Давні народні ремесла і заняття», «Упізнай історичну пам’ятку». Знатися в усіх цих галузях щонайменше престижно й для дорослої людини, а для дитини й поготів! Тож там, де правильну відповідь відразу дати не вдавалося, читачі поповнювали свою інтелектуальну скарбничку новими даними.

     Учні ж 1-А класу Першої міської гімназії надолужували непрочитане й недовивчене за допомогою літературної гри «Двері в казку відчини», що пройшла в цьому-таки відділі 26 лютого. Тим більше задоволення малюки отримали від змагання, що основою для нього стали близькі найменшим читачам казки, легенди, бувальщини, лічилочки, скоромовки, приказки й прислів’я, загадки. Часто ми й самі не в змозі пояснити, звідки нам відомі ці історії та влучно сформульовані примовки. Просто кожен із нас зростає на них, всотує в себе народний гумор й із задоволенням послуговується ним у побуті. Діти – не виняток, фольклор для них це також не пустий звук. Що вони й продемонстрували під час розваги.

     Відділ обслуговування учнів 5 – 9 класів запросив своїх відвідувачів у захопливу мандрівку найпрекраснішими та найціннішими місцинами Батьківщини. Цю подорож у вигляді відеомандрівки «По Україні з краю в край» 25 лютого відвідали учні 5-А класу СПШ № 3. Читачі насолоджувалися розкішною архітектурою, романтичними парковими ансамблями, священними храмами, кумедними й драматичними монументами столиці, Львівщини, Полтавщини, Запоріжжя, Черкащини та інших областей країни.

     А товариші «мандрівників» із паралельного 5-Б класу СПШ № 3 в цей час відвідали інший захід відділу – урок-гру «Край свій рідний пізнавай». Тут читачі заглибилися в традиції, географію, особливості природи України у формі захопливої гри. Відповідаючи на хитрі запитання бібліотекаря, діти й собі дізналися чимало нового про землю, на якій живуть.

     Також відділ обслуговування учнів 5 – 9 класів 26 лютого розважив своїх читачів – учнів 5-Ф класу СПШ № 17 годиною спілкування «Я вірю в силу доброти». Під час цього заходу не бракувало ігрового елементу, але основний наголос був зроблений на надзвичайно важливому аспекті – вихованні душі. Йшлося про те, наскільки важлива постійна праця над собою, прагнення робити світ більш людяним, світлішим, комфортнішим, а ще про відомих і не дуже особистостей, які вже змінили на краще життя інших людей.  

     У відділі масової роботи та естетичного виховання в дітей плекали хороший смак, художнє бачення й відчуття кольору. Тому, що кожна буква й цифра, кожен елемент людського світу має свій відтінок і передає певний настрій, учнів 3-А та 2-А класів СПШ № 3 24 і 26 лютого навчали на уроці спостереження та пізнавального розвитку «Секрети кольорів». Теорію дітлахи поспішили закріпити на аркушах паперу за допомогою пензликів і фарб.

  

007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG