background

Вісландер Ю. Мама Му гойдається / Юйя Вісландер, Томас Вісландер ; пер. зі швед. Г. Кирпи ; намал. С. Нордквіст. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2021. – [26 с.] : іл.

Просто стояти, жувати й витріщатися на околиці – це не дуже добре для корів! Навіть коли світить сонце, щебечуть пташки, дзижчать мухи, а інші корови пасуться на пасовищі. У Мами Му на думці інші цілі: вона хоче гойдатися. Гойдатися так, щоб вітер свистів у вухах! Але це не так просто… якщо ти корова. Вона поспішає до свого друга Ворона в ліс, щоб переконати його допомогти їй у її великому плані.

Для читачів дошкільного віку.

Вісландер Ю. Як Мама Му будувала хату / Юйя Вісландер, Томас Вісландер ; пер. зі швед. Г. Кирпи ; намал. С. Нордквіст. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2020. – [27 с.] : іл.

Корови не лазять по деревах. І будиночків на деревах корови теж не будують. Принаймні, так зазвичай буває. Але кожен, хто знає Маму Му, знає, що з нею все інакше. Мама Му може гойдатися так, що вітер свистить у вухах, і майже так само добре вона вміє кататися на санчатах. То чому б Мамі Му не залізти на дерево і не побудувати будиночок на дереві? Це не зовсім легко, особливо коли доводиться тримати молоток хвостом, але, врешті-решт, це все справа практики.

Для читачів дошкільного віку.

Вісландер Ю. Як Мама Му поранилася / Юйя Вісландер ; пер. зі швед. Г. Кирпи ; намал. С. Нордквіст. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2020. – [25 с.] : іл.

Ой, як боляче! Мама Му сильно посковзнулася. На щастя, у фермера є дуже великий гіпс для неї. Але що робити з шишкою на голові? Все просто: треба щось, щоб охолодити її. Тож Ворон вирушає за льодом. Але коли повертається, льоду в неї немає – натомість страшенно болить живіт. Цікаво, що ж сталося?

Для читачів дошкільного віку.

Вісландер Ю. Мама Му читає / Юйя Вісландер ; пер. зі швед. Г. Кирпи ; намал. С. Нордквіст. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2021. – [25 с.] : іл.

Мама Му вміє читати! Сім'я фермера привела її до бібліотеки, і Мама Му не змогла встояти перед книжками. Особливо їй подобається Пеппі Довгапанчоха, бо вона така сильна, що може підняти коня! Шкода тільки, що Ворон не хоче вірити, що з книжок можна дізнатися про все, справді про все. Чи вірить?

Для читачів дошкільного віку.

Биндас З. Ю. Котики-патріотики / Зоряна Биндас ; іл. А. Лескової. – Харків : Vivat, 2023. – 95 с. : іл. – (Мрійники).

Киця Монро була ніжною домашньою улюбленицею, але одного дня красуні довелося міняти звички та давати прочуханки непрошеним зайдам. Кіт-ветеран Добрий волів би спати та їсти тунець, натомість вправно очолює загін войовничих тварин. Марі забрали з рідного маріупольського підвалу, але в новому місті киця відкрила в собі несподіваний талант. А малюк Перчик лишився сам-один і понад усе мріяв полагодити зламану муркалку, та виявилося, що котяче щастя – аж ніяк не в умінні муркотіти… "Котики-патріотики" – це оповідання про сміливих і винахідливих чотирилапих, які ніколи не занепадають духом.

Для читачів молодшого шкільного віку.