background

Овен Л. Крихітка Вінні : 4 чарів. історії : казк. повість / Лора Овен ; пер. з англ. М. Косенко ; худож. К. Пол. – Харків : Школа, 2021. – 96 с. : іл. – (Вінні та Вілбер).

Головні герої книжки – відьмочка Вінні та її улюблений чорний кіт Вілбер – завзяті й невгамовні, вони потрапляють у такі шалені пригоди, що й чарівна паличка їм не завжди допомагає! Ще б пак, адже в цих пригодах і чари, й моторошні та веселі шкільні історії, і привид у конверті.

Для читачів молодшого шкільного віку.

Овен Л. Вінні каже «чі-і-із» : 4 чарів. історії : казк. повість / Лора Овен ; пер. з англ. М. Косенко ; худож. К. Пол. – Харків : Школа, 2022. – 96 с. : іл. – (Вінні та Вілбер).

У другій книзі серії Вінні та її улюбленця Вілбера чекає показ на котячій виставці, раптове нашестя бліх і несподівана участь у справжньому хорі. Щоправда, настрій цим двом щасливцям трохи зіпсувала зубна фея, яка замість втраченого зуба принесла Вінні ікло. Що ж робити? Лишається тільки стати перед фотоапаратом і сказати «чі-і-із».

Для читачів молодшого шкільного віку.

Овен Л. Бомбезна Вінні : 4 чарів. історії : казк. повість / Лора Овен ; пер. з англ. М. Косенко ; худож. К. Пол. – Харків : Школа, 2022. – 96 с. : іл. – (Вінні та Вілбер).

Ця книжка не дасть читачам нудьгувати. Ще б пак, адже в чотирьох прикольних історіях чого тільки не трапляється з відьмочкою Вінні: шалений політ на мітлі, викрадення її улюбленця кота Вілбера, а на завершення – лоскотання нервів: мандрівка в космос і бомбезні автоперегони.

Для читачів молодшого шкільного віку.

Кантіні Б. Мортіна. Історія, від якої можна вмерти зо сміху / Барбара Кантіні ; пер. з італ. Є. Житник ; іл. та обкл. авт. – Харків : Школа, 2022. – [46 с.] : іл. – (Мортіна).

Маленька Мортіна дуже відрізняється від інших дітей, бо вона – дівчинка-зомбі. Мешкає Мортіна на Покинутій віллі з тітонькою Домовиною та вірним песиком породи левретка на ім'я Смуток. Найбільше у світі Мортіна хоче знайти друзів, з якими можна бавитися й розважатися. Але їй заборонено потрапляти на очі дітям із селища, бо вони можуть її злякатися. Аж ось одного дня з'являється гарна нагода – свято Гелловін, коли Мортіні не треба навіть маскуватися під костюмом монстра. Але що може статися, коли інші діти дізнаються, що насправді вона не надягала маски й що її вигляд – це зовсім не маскарадний костюм.

Для читачів молодшого шкільного віку.

Кантіні Б. Мортіна та вередливий кузен / Барбара Кантіні ; пер. з італ. Є. Житник ; іл. та обкл. авт. – Харків : Школа, 2021. – [46 с.]. – (Мортіна).

Мортіна та її найкращий друг – пес Смуток породи левретка-альбінос живуть із тітонькою Домовиною й цілісінькі дні бавляться з привидами на Покинутій віллі. Та одного дня Мортіну спіткала неприємність. Ні з того ні з сього діти з селища, друзі Мортіни, завітали на віллу, бо отримали загадкові запрошення. І це саме тоді, коли тітонька Домовина десь зникла. А тут ще й де не взявся страшенно вередливий кузен Ділберт, який приїхав їх провідати.

Для читачів молодшого шкільного віку.