background

     Про живопис, красу, подорожі й літературну творчість говорили наші читачі з гостями бібліотеки протягом цьогорічного Тижня дитячої книги. До нас «на вогник» на цей раз зазирнули три прекрасні, успішні жінки, які поділилися власним професійним досвідом з юним поколінням художників, письменників і просто сприйнятливих до всього нового та хорошого дітей.

     Так, 25 березня з дівчатами 9-А та 5-Б класів Першої міської гімназії спілкувалася професійний консультант з краси Тетяна Гулак. Вона розкрила дівчатам секрети догляду за шкірою різних типів, основи нанесення макіяжу й відповіла на питання, які цікавлять у такому віці кожну красуню. Зустріч «Секрети мейкапу» відбувалася в салоні відділу масової роботи та естетичного виховання. А поки представниці прекрасної статі вчилися плекати свою вроду, для їхніх однокласників-хлопців працівники відділу провели веселу гуморину «Де сміються люди, там біди не буде».

  

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG

     28 березня для своїх читачів – учнів 5-А класу Першої міської гімназії – працівники відділу масової роботи та естетичного виховання організували ще одну творчу зустріч, на цей раз із черкаською художницею Русланою Голуб (справжнє ім’я – Ірина Голуб’ятникова) та її вихованцями – учнями Черкаської дитячої школи мистецтв. Виставка творчих робіт юних художників та їхньої наставниці наразі діє в галереї відділу й приваблює не одного відвідувача чистими та яскравими барвами, романтикою й фантазією. Як саме відбувається спілкування з Русланою Голуб у бібліотеці, ви можете дізнатися з нещодавно опублікованої на нашому сайті статті.

 

006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG

     А 27 березня на відданих читачів бібліотеки, зокрема учасників літературно-творчого гуртка «Пегасик», чекав справжній сюрприз. Несподівано для себе вони з’ясували, що побувати у двадцяти містах земної кулі за дві години – не проблема, якщо поруч ведуча й письменниця Оля Касьянова та напоготові власна уява. Гостя не лише захопливо розповіла про свої мандрівки, але й переконала, що подорожувати зовсім нескладно. Треба лише трішки підрости.

     Своєю першою книжкою «Пешком по Парижу в красных кроссовках» письменниця-дебютантка надихнула «пегасівців» на дивовижні розповіді й вірші. Оригінальні кросівочки-закладинки пропонували подорожувати до різних міст. Іще кілька днів тому назви більшості з них гуртківці й не чули. Але під час зустрічі вже впевнено й радісно описували свої пригоди, незвичайних людей і звірів, які їм там трапилися. Олі страшенно сподобалися вірші й оповідання юних фантазерів. Декому вона навіть напророчила швидко видати власну книгу й одразу замовила собі по екземпляру.

010.jpg 011.jpg 012.jpg 013.jpg 014.jpg 015.jpg 016.jpg 017.jpg