background

Снігур О. Як упіймати сніданок. Коротка історія їжі / Оксана Снігур ; іл. Ю. Несмеянової. – Київ : Портал, 2024. – 102 с. : іл.

Перед вами динамічний і дотепний екскурс в історію їжі від появи перших людей до сучасності. Поринаючи у смачний світ минулого, юні читачі дізнаються, як наші предки навчилися готувати, які страви та харчові продукти споживали в різні історичні епохи. Книжка розповідає, що їли перші племена, які населяли українські землі, як бенкетував Володимир Великий, що готували в походах козаки, коли винайшли борщ, чому монастирі були законодавцями гастрономічної моди, чим ласувала українська шляхта, які випробування пережила українська кухня у XX столітті, а також чим ми смакуватимемо в майбутньому.

Для читачів молодшого та середнього шкільного віку.