background

Лильо І. М. Львівська кухня / Ігор Лильо ; худож.-оформлювач Л. А. Бейгер ; передм. В. М. Поліщука ; фот. Н. Кошель [та ін.]. – Харків : Факт, 2016. – 253 с. : фотоіл., портр.

Львівська кухня – як складова частина галицької – це напрочуд дивна суміш української, польської, єврейської, вірменської традицій, яку акуратні та педантичні австрійці приправили запаморочливими ароматами Середземно­мор’я і впорядкували та класифікували. Тому ця кухня – неповторна. Але по­при свою витонченість та оригінальність, львівська кухня і далі намагається опиратись на місцеві продукти, традиції та історичну пам’ять. Ось чому ця книжка лише на перший погляд присвячена кухні – одному з найважливіших аспектів львівської історії. Насправді, вона набагато цікавіша і змістовніша. Відомий знавець міста Лева – Ігор Лильо, за допомогою головного редактора журналу «Егоїст», керівника гастрономічних проектів Клубу галицької кухні Всеволода Поліщука, поєднав історії з життя відомих людей давнього Львова та Галичини з притаманними саме для їхнього характеру рецептами страв. Рецепти ці передавалися у львівських родинах з покоління в покоління, і сучасні господині охоче за ними готують. Видання розраховане на широке коло читачів.