background

        Чаклун О. Калюжа / О. Чаклун ; худож. Ю. Пилипчатіна. – Київ : Фонтан казок, 2014. – 16 с. : іл. – (Добрі казки).

 

        Відкриття далеких-предалеких країв, приголомшливі мандри за моря-океани, пізнання світу, в якому царює стихія води, – усі ці пригоди й насолоди починаються для малюка зі… звичайнісінької калюжі! Саме тому всі діти такі охочі до того, щоб у кожнісіньку калюжу на своєму шляху зачалапати, виміряти її вздовж і впоперек, а головне – побачити в ній відображення себе і неба.

    Для  дошкільного віку.

        Чаклун О. Банка варення : казки / О. Чаклун ; худож. Н. Шигаєва. – Київ : Фонтан казок, 2014. – 40 с. : іл. – (Добре чаклунство).

 

        Як порятувати сестричку, що втрапила в зачаровану банку з-під варення, яке вона сама ж з’їла, ні з ким не поділившись? На що здатен маленький вітерець, який мріє про великі справи? Хто допоможе вирости кущикові, якого затіняють поважні дорослі дерева? Чи можна врятувати друга, який ніколи не прибирає за собою іграшок? Казки Олега Чаклуна вчать бачити незвичайне в звичайному, цікаве в буденному, казкове в усьому, що нас оточує. Вони розвивають кмітливість, наполегливість, совісність і добре серце.

    Для дітей будь-якого віку.

        Пантюк С. Вінчі й Еліон : наук.-фантаст. повість / С. Пантюк ; худож. Н. Каламєєць. – Київ : Фонтан казок, 2015. – 96 с. : іл.

 

        2045 рік. Братики Вінчі й Едісон та їхня подруга Фійка, бешкетуючи в татовому часольоті, випадково потрапляють у далеке-предалеке минуле і прихоплюють звідти яйце трицератопса. Мрія про «домашню тваринку» збулася – але пригоди, як виявилося, лише починаються…

        Повість Сергія Пантюка належить до жанру наукової фантастики, себто життя динозаврів описане тут без жодних вигадок, а саме так, як його уявляє сучасна наука. А ось життя юних розбишак цікаве завжди – як би в майбутньому не вдосконалювалися технології.

    Для дітей середнього шкільного віку.

        Андрусяк І. Зайчикове Різдво : віршоказка / І. Андрусяк ; худож. Ю. Пилипчатіна. – Київ : Фонтан казок, 2014. – 16 с. : іл. – (Добрі казки).

 

        Віршоказка «Зайчикове Різдво» – продовження популярної «Зайчикової книжечки» Івана Андрусяка, з якою вже виросло ціле покоління українських читаченят.
Ця книжка запрошує читачів до зимових буднів і свят разом із лісовими мешканцями та Зайчиком, який упродовж зимових днів сумує за сонцем. Його не тішить сніг, допоки він не отримує сонячний дарунок від Святого Миколая і святкує найсонячніше свято року — Різдво.

    Для дітей дошкільного віку.

        Андрусяк І. Чупакабра та інші зайчики ; Усе солодший сад / І. Андрусяк ; худож. М. Кошулінська. – Київ : Фонтан казок, 2014. – 44 с. : іл. – (Добрі вірші).

 

        До нової книжки відомого «здитинілого» поета Івана Андрусяка увійшли два цикли віршів. «Чупакабра та інші зайчики» – вірші розбишацькі, сповнені гумору та добрих капостей. «Усе солодший сад» – поетичні прогулянки тата з донею, тож  і вірші тут для обох: більше для доні, але трохи й для тата.

    Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.