background

Kolosok2Kolosok2

Боярських Г. Гастрономічні перевертні / Ганна Боярських // Колосок. – 2020. – № 7. – С. 8-13.

Досі вважаєте морозиво з оселедця, сніг зі смаком перцю, спагеті з полуниці, сферичний борщ, каву, яку неможливо розлити, вінегрет у вигляді соусу або піну з хліба чимось неможливим? Помиляєтеся. Науковий підхід на кухні здатен творити дива. А якщо до справи підключити хімію, неможливе наблизиться до цілком реального, бо на арені з’явиться її величність молекулярна кухня. Запропонована стаття – для тих, кому цікаво більше дізнатися про історію її появи, найпопулярніші технології та страви молекулярної кухні, які вже встигли стати класичними.

Kolosok3Kolosok3

Князєва Г. Феномен Олешківських пісків / Ганна Князєва // Колосок. – 2020. – № 7. – С. 26-33.

Щоб побачити пустелю на власні очі, не треба їхати ні в африканську Сахару, на в азійську Гобі, ні в американську Сонору… В Олешківському районі Херсонської області, за 30 км від узбережжя Чорного моря, знаходиться другий за величиною піщаний масив у Європі. Степ, болота й озера, негуста рослинність, загальною площею 200 тис. га – такою вас зустріне спекотна Олешківська пустеля. Що стало причиною її появи? Які легенди пов’язані з нею? Які унікальні рослини та тварини тут є? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете, прочитавши статтю.

Zadavaka1Zadavaka1

Неймовірні таємниці величезних… дірок // Zадавака. – 2020. – № 13. – С. 3.

Наша планета ніколи не перестане нас дивувати. Людство постійно стикається з її дивовижними особливостями та неймовірними явищами. Одне з них – величезні діри, які періодично утворюються по всій земній поверхні. Деякі з них створені людьми, інші з’явилися в результаті дії найпотужніших сил природи. Не залежно від походження вони не втрачають своєї таємничості. Більше цікавої інформації про найвизначніші з них дізнавайтеся зі статті.

Зробити з фетру квітку хою, виготовити магніт «Літній букет», створити панно у вільній техніці «Тихий вечір», дізнатися рецепт приготування печива з сиром – все це, і не тільки, ви можете спробувати зробити власноруч із журналом для сучасних дівчат «Жасмин». – 2020. – № 6.

OkOk 1

Мостєпан К. Диво-морозиво: смак мого літа / Ксенія Мостєпан // Однокласник. – 2020. – № 6. – С. 30-31.

Холодне морозиво, що освіжає, – головний десерт літа. Пломбір, сорбет, фруктовий лід – це улюблені ласощі багатьох. Спекотним літнім днем рука так і тягнеться в морозилку супермаркету за апетитним ріжком. Але весь час купувати вершковий пломбір у стаканчику – це трохи нудно. Хочеться чогось новенького. Чому б не спробувати приготувати такий десерт самостійно? Кілька рецептів домашнього морозива знайдете на сторінках «Однокласника». Усі вони досить прості, а готують морозиво за єдиною схемою, яку дуже легко засвоїти. Ба більше – тут зможете експериментувати зі смаками й вигадувати свої власні холодні шедеври. Тож надихайтеся й гайда на кухню творити!