Радимо прочитати
Боярських Г. Гастрономічні перевертні
Боярських Г. Гастрономічні перевертні / Ганна Боярських // Колосок. – 2020. – № 7. – С. 8-13.
Досі вважаєте морозиво з оселедця, сніг зі смаком перцю, спагеті з полуниці, сферичний борщ, каву, яку неможливо розлити, вінегрет у вигляді соусу або піну з хліба чимось неможливим? Помиляєтеся. Науковий підхід на кухні здатен творити дива. А якщо до справи підключити хімію, неможливе наблизиться до цілком реального, бо на арені з’явиться її величність молекулярна кухня. Запропонована стаття – для тих, кому цікаво більше дізнатися про історію її появи, найпопулярніші технології та страви молекулярної кухні, які вже встигли стати класичними.
Князєва Г. Феномен Олешківських пісків
Князєва Г. Феномен Олешківських пісків / Ганна Князєва // Колосок. – 2020. – № 7. – С. 26-33.
Щоб побачити пустелю на власні очі, не треба їхати ні в африканську Сахару, на в азійську Гобі, ні в американську Сонору… В Олешківському районі Херсонської області, за 30 км від узбережжя Чорного моря, знаходиться другий за величиною піщаний масив у Європі. Степ, болота й озера, негуста рослинність, загальною площею 200 тис. га – такою вас зустріне спекотна Олешківська пустеля. Що стало причиною її появи? Які легенди пов’язані з нею? Які унікальні рослини та тварини тут є? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете, прочитавши статтю.
Неймовірні таємниці величезних… дірок
Неймовірні таємниці величезних… дірок // Zадавака. – 2020. – № 13. – С. 3.
Наша планета ніколи не перестане нас дивувати. Людство постійно стикається з її дивовижними особливостями та неймовірними явищами. Одне з них – величезні діри, які періодично утворюються по всій земній поверхні. Деякі з них створені людьми, інші з’явилися в результаті дії найпотужніших сил природи. Не залежно від походження вони не втрачають своєї таємничості. Більше цікавої інформації про найвизначніші з них дізнавайтеся зі статті.
«Жасмин». – 2020. – № 6

Зробити з фетру квітку хою, виготовити магніт «Літній букет», створити панно у вільній техніці «Тихий вечір», дізнатися рецепт приготування печива з сиром – все це, і не тільки, ви можете спробувати зробити власноруч із журналом для сучасних дівчат «Жасмин». – 2020. – № 6.
Мостєпан К. Диво-морозиво
Мостєпан К. Диво-морозиво: смак мого літа / Ксенія Мостєпан // Однокласник. – 2020. – № 6. – С. 30-31.
Холодне морозиво, що освіжає, – головний десерт літа. Пломбір, сорбет, фруктовий лід – це улюблені ласощі багатьох. Спекотним літнім днем рука так і тягнеться в морозилку супермаркету за апетитним ріжком. Але весь час купувати вершковий пломбір у стаканчику – це трохи нудно. Хочеться чогось новенького. Чому б не спробувати приготувати такий десерт самостійно? Кілька рецептів домашнього морозива знайдете на сторінках «Однокласника». Усі вони досить прості, а готують морозиво за єдиною схемою, яку дуже легко засвоїти. Ба більше – тут зможете експериментувати зі смаками й вигадувати свої власні холодні шедеври. Тож надихайтеся й гайда на кухню творити!