background
Прем'єра гри за "Алісою в Дивокраї"

А ви ніколи не мріяли побігти за кроликом із годинником й опинитися в Дивокраї? Не знаємо, чи замислювалися про це учні 3-А класу Першої міської гімназії та 4-Б класу СПШ № 17, але їм таки пощастило з’ясувати, «Куди веде кроляча нора?» – фантастичну пригоду з такою назвою для них організували працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів.

Серед дитячих книг є чимало класичних шедеврів, які інтригують і дорослих читачів, займаючи належне місце на книжковій полиці й вигулькуючи у вигляді натяків у літературі найрізноманітніших жанрів. Казки Льюїса Керрола «Аліса в Дивокраї» та «Аліса в Задзеркаллі» належать саме до таких. Доведена до абсурду логіка, математичні й шахові алюзії, лінгвістичні ігри, жонглювання відомими англійцям віршиками, легендами, історичними переказами роблять твори Чарльза Доджсона (саме таким було справжнє ім’я Керрола) основою для численних літературознавчих досліджень і книгою на багато століть. Відповідно, ігри за цими казками також виходять доволі дивакуватими й гротескними.

Утім, антураж й абсурдна стилістика «Аліси» дітлахам зазвичай до смаку. Тож у нашій фантастичній пригоді вони брали участь з ентузіазмом. Читали тексти в дзеркальному відображенні, збирали трояндовий кущ, вирішували математичні задачки, викладали візерунки на шахівниці, складали пазл із портретом Чеширського кота. Зілля на збільшення й зменшення, щоправда, не пили, тому й у маленькі двері потрапити не змогли, але ключі до них серед мотлоху знайшли. Зрештою, Дивокрай – це простір для нестримної фантазії читача, а хто ж може похвалитися ліпшою уявою, ніж діти?..

Прем’єра гри за творчістю Льюїса Керрола стала заключною в циклі заходів Всеукраїнського тижня дитячого читання. І переконливо довела малечі, що є книги, не менш захопливі, ніж «Гаррі Поттер». Питання лише в бажанні вирушити в чарівний літературний світ, в асортименті представлений у Черкаській обласній бібліотеці для дітей.  

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg