background
Новорічні заходи в бібліотеці напередодні 2023

Яких би прикрощів не завдавав нам 2022-й рік, але провести його варто гідно. А ще краще: знайти  в собі сили мріяти й планувати на майбутнє приємні та радісні справи. Саме тому на новорічних заходах у Черкаській обласній бібліотеці для дітей читачам, за словами однієї з казкових героїнь із нашого свята, «забороняється сумувати, а дозволяється сміятися, веселитися, розважатися». Щоб 2023-й також був наповнений тільки добрими емоціями! Сподіваємося, події, які ми організували для малечі й підлітків, дали їм достатньо приводів для радості.

У відділі масової роботи та естетичного виховання для учнів 2-Б й 4-А класів Черкаської гімназії № 31 підготували святкову розважальну програму «З Новим роком вас вітаєм, свята гарного бажаєм». Почалося все з перевиховання Баби-Яги, яка традиційно налаштована зіпсувати слухняним дітлахам настрій. Але яке зимове свято минає без дива? І в нас без нього не обійшлося, тому Баба-Яга швидко переосмислила свої лиховісні наміри й, навпаки, взялася грати з присутніми. Малеча встигла й загадки повідгадувати, і рими у віршиках дібрати, і в паперові «сніжки» побавитися, і відтворити мелодію на жартівливих «музичних інструментах», і розіграти маленьку казкову виставу, і порухатися вволю. Ще й творчі здібності вдалося проявити, адже дітлахи танцювали, читали зимову поезію, вигадували одне для одного найкращі побажання на кожну літеру алфавіту. І все від чистого серця! Тож принаймні побажання неодмінно мають справдитися.

На відвідувачів відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів чекала інтелектуальна гра «Новорічна круговерть» та квест «Вам лист із Гоґвортсу» за мотивами творів Джоан Ролінґ про Гаррі Поттера (однак із новорічною атмосферою). Взяти участь у цих дійствах вдалося учням 9-А, 5-В класів Першої міської гімназії та вихованцям Черкаської дитячої школи мистецтв № 2. До речі, якщо вам хотілося б перевірити власну ерудицію й здогадливість у питаннях саме новорічної тематики, запрошуємо вас звернути увагу на вікторину «Новорічна круговерть» – її ви знайдете на «Ігровому майданчику» бібліотечного сайту (рубрика «Загальна ерудиція»). Це адаптована версія інтелектуальної гри, у яку бавилися наші читачі, тільки онлайн-гравцям, на відміну від офлайн-користувачів, пропонуються варіанти відповідей.

Насамкінець зауважимо, що новорічно-різдвяні заходи в книгозбірні тривають, тож ви ще можете взяти в них участь. Запрошуємо поліпшувати настрій біля бібліотечної ялинки!

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg