background
Зустріч із військовим до Дня гідності та свободи

Революція гідності – кілька місяців, що змінили хід української історії й неабияк вплинули на ментальність народу. Це початок низки подій, що болісно, але ефективно повернули країну на європейський шлях, однак і кинули іскру в жерло конфлікту, який із роками лише розгорівся в страшне багаття. Після Революції гідності українці ніколи не будуть такими, як раніше. Але тепер кожен із нас знає, якою насправді є наша нація: вільною, самостійною, рішучою, правдолюбною й готовою стояти за своє до кінця. І боротьба українців за це усвідомлення й такі цінності й досі триває. Дата початку Революції гідності не має забуватися, хай би скільки часу відтоді минуло. Тому 21 листопада Україна відзначає День гідності та свободи. У Черкаській обласній бібліотеці для дітей, традиційно, проходять тематичні заходи, пов’язані з важливою датою.

Цьогоріч на вечір-роздум «Революція, що змінила країну» у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів завітав особливий гість – український військовослужбовець, чиє ім’я та місце служби ми не називатимемо з міркувань безпеки. Він професійний воєнний, був у самому пеклі, отримав тяжкі поранення й травми, наслідки яких уже тривалий час намагається подолати. Учасникам заходу – учням 6-Б класу Першої міської гімназії трапилася нагода розпитати про його особистий досвід участі в бойових діях. Діти цікавилися тим, як наші мужні захисники долають стрес, з якою зброєю цьому бійцеві довелося мати справу, як він переживає драматичні події свого життя та що б порадив усім, хто лишається в тилу. Розмова вийшла змістовна, але водночас і болісна – природно, зважаючи на її тему...

Також до Дня гідності та свободи працівники бібліотеки підготували тематичний інтерактивний плакат, опублікований у нашому віртуальному хабі в розділі «Календар подій». Матеріал вміщує хронологію подій з 21 листопада 2013 по 22 лютого 2014 року, посилання на документальні відео, тематичні пісні, онлайн-музей Революції гідності. Плакат допоможе усебічно оглянути тогочасні події, у тому числі, щоб коротко й змістовно пояснити їх дітям.  

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg