background
День матері – 2022 у бібліотеці

День матері, що, за ініціативою американців, відзначається в другу неділю травня, у різних країнах святкують по-різному. Подекуди матерів звільняють від усіх хатніх обов’язків, пригощають шоколадом і кексами. В інших місцинах чіпляють на одяг різного кольору гвоздики, ушановуючи так найближчу людину. Майже всюди матінок обдаровують вітальними листівками, квітами, сувенірами й іншими приємними речами. В Україні свято тільки набирає обертів, тож ми залюбки переймаємо хороші традиції з інших країн. Власне, про них і розповідали під час більшості тематичних заходів, що проходили в Черкаській обласній бібліотеці для дітей напередодні Дня матері (цьогоріч його відзначають 8 травня). І давали читачам можливість належним чином підготуватися, створивши символічний презент власноруч.

Так, у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів для учнів 1 – 2 класів приватної школи “Discovery” (c. Руська Поляна) провели годину духовності «Кожна мама – янгел-охоронець». Діти ознайомилися з історією свята, обговорили ідеї привітань, а потім взяли участь у майстер-класі «Букет для мами». Із різнокольорового паперу під керівництвом бібліотекарів малеча виготовляла сувеніри у вигляді букетика квітів. Ось такий маленький і приємний знак уваги й вдячності від дитини отримають матусі вже за кілька днів.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg

Працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів завітали до дітей, що змушені були переїхати до Черкас, у місце їх тимчасового проживання. Для переселенців було проведено майстер-клас «Листівка для мами». Учасники дізналися багато цікавого про те, як їхні однолітки вітають мам у США, Австралії, країнах Європи. А потім взялися за виготовлення в техніці квілінгу яскравих вітальних листівок, оздоблених квітами й абстрактними орнаментами.

Універсальний символічний подарунок – вітальну листівку – могли навчитися виготовляти всі охочі, хто на цьому тижні приходив до нашої бібліотеки. Працівники відділу масової роботи та естетичного виховання просто у вестибюлі закладу проводили майстер-клас «Подарунки для мами своїми руками». Маленькі читачі з ентузіазмом бралися робити квіткові аплікації на кольорових основах, вкладаючи у свою роботу всю можливу любов і найкращі побажання.

 

 

image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg image013.jpg image014.jpg image015.jpg image016.jpg