background
Літературна гра за кінофраншизою "Фантастичні звірі"

    Відрізняти ніфлера від гіпогрифа, нечаклів від магів і сучасні магічні закони від тих, що панували в першій половині ХХ століття, вчилися впродовж літературної гри «Чарівний світ фантастичних звірів (за книгами Дж. Ролінґ)» учні 6-Б класу ЗОШ І – ІІІ ступенів № 6. Цей яскравий чаклунський захід працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів підготували ще в березні, однак через карантинні обмеження й епідемію провести його для вдячних читачів вдалося лише зараз.

    Кінофраншиза «Фантастичні звірі», у якій поки що вийшли 2 фільми й незабаром очікується третій, відразу здобула палку прихильність поттероманів у всьому світі. Щоправда, серед сучасних шестикласників їх уже не настільки багато, як десятиліття тому... Однак барвисті кадри з дивовижними істотами, породженими не лише фантазією «мами Ро», а й міфологічною свідомістю предків, зачаровують навіть скептиків. Додати до цього динамічний заплутаний сюжет, блискучих і впізнаваних акторів, специфічну темну естетику США епохи після Великої депресії – і від стрічки вже неможливо відірватися. Про всі ці чесноти фільму, а також про авторку сценарію й основну ідейну натхненницю проєкту Джоан Ролінґ і йшлося під час літературної гри.

    Бібліотека нагадала присутнім, хто такий Ньют Скамандер, підказала, у яких книгах можна почитати про його підопічних тварин, представила трейлер до першого фільму нової серії. Після цього настав улюблений етап всіх дітей – власне ігри, у які так зручно бавитися на інтерактивній дошці в нашій бібліотеці. Гравці відгадували імена персонажів із «Фантастичних звірів», з’єднували описи чудернацьких міфічних істот з їхніми зображеннями, складали тематичні пазли. До речі, ви також можете зіграти, навіть не виходячи з дому. Частина електронних забавок розміщена на «Ігровому майданчику» сайту Черкаської обласної бібліотеки для дітей у розділах «Літературні ігри» (рубрика «Ігри за творчістю Джоан Роулінг») та «Пазли».   

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG