background
Оригінальні нові формати на "Ігровому майданчику"

    Вікторини на різні теми, кросворди й пазли – це, звісно, цікаво, захопливо й корисно, адже допомагає відпочити й ерудицію потренувати. Але часом хочеться якихось більш хитромудрих інтелектуальних розваг. «Ігровий майданчик» на сайті Черкаської обласної бібліотеки для дітей має, що вам запропонувати! Нещодавно він поповнився низкою нових, оригінальних за форматом і наповненням, головоломок і забав. Інформацією про них спішимо поділитися з вами.

    Історії, які письменник Рудольф Еріх Распе розповідав про пригоди барона Мюнхгаузена, бентежать фантазію маленьких і дорослих читачів не одне століття. Цікавість користувачів нашої бібліотеки до цих захопливих побрехеньок не згасає – видання постійно запитують. Відгукнутися на попит ми вирішили яскравою тематичною вікториною. Однак це не просто набір стандартних питань із варіантами відповідей. Питання згруповані за п’ятьма «Подорожами». Пройшовши до кінця кожну з мандрівок, гравець отримає код із п’яти цифр, який наприкінці дозволить йому відкрити таємничий сейф. Що в тому сейфі, дізнавайтеся самі. А якщо хочете пригадати, чому саме книги про пригоди невгамовного барона так подобаються читачам, ознайомтеся з нашим відгуком на творчість Рудольфа Еріха Распе, опублікованим на профілі бібліотеки в Інстаграмі та у віртуальному хабі «Навколо читання» (рубрика «200 слів про книгу», розділ «Історія та пригоди»).

    Комплексна медіагра «3-в-1» опублікована у свіжій рубриці «Ігри за творчістю Ганса Андерсена» в розділі «Літературні ігри». Вона присвячена казці «Снігова королева» та її мультиплікаційній адаптації. Є в ній завдання на самоперевірку та пазл. Якщо вам сподобається перевіряти власні знання в максимально «безпечний» спосіб – без балів, просто подумки, як це робиться в першій частині гри, зверніть увагу на інші схожі розваги. Наприклад, на медіагру за казкою Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц» або на пізнавальну вікторину «Величний і загадковий Дніпро».        

    Але найоригінальніша частина забавки за «Сніговою королевою» своїм ігровим полем схожа на «Джуманджі». Загалом, це «бродилка», у якій є віртуальний кубик, фішки руху із зображенням героїв і завдання на окремих комірках. Бавитися в неї буде весело в дружній компанії поціновувачів творчості данського казкаря й голлівудської анімації.

    До 130-річчя від дня народження «королеви детективу» Агати Крісті ми розробили тест-характеристику «Помічником якого славетного детектива ти міг би бути?» (доступний у розділі «Розважальні тести»). Пропонуємо вам відповісти на 11 простих питань і з’ясувати, кому з легендарних літературних слідчих знадобилися б ваші таланти. До кожного результату додаються також рекомендації схожих книг, які допоможуть вам розширити уявлення про цікаві саме вам жанри, імена й напрямки в гостросюжетній літературі.

    Є прикметні новинки й у більш традиційних ігрових форматах. Так, у «Літературних іграх» нещодавно з’явилася нова рубрика «Ігри за творчістю Олександра Дерманського». Представлені в ній розваги стосуються знаменитої казкової серії «Чудове Чудовисько». Також «Літературні ігри» віднедавна пропонують завдання за творами Ернста Гофмана, Всеволода Нестайка, Олександра Пушкіна, Джанні Родарі, Туве Янссон, Андрія Чайковського, Олександра Гріна та інших знаменитих письменників.