background

    Неймовірну силу й пристрасть талановито дібраного віршованого слова досліджували відвідувачі відділу масової роботи та естетичного виховання під час вечору поезії «Хто сказав, що поети вмирають? Вони вічно живуть на землі!». Учні 8-Б класу Першої міської гімназії стали активними учасниками дійства, оскільки не лише уважно слухали чуже декламування, а й самі виразно читали римовані шедеври й обговорювали їх із бібліотекарями. Читцями поезій та виконавцями тематичних пісень стали також учні 7-Б класу Першої міської гімназії та Черкаської дитячої музичної школи № 2.

    У центрі уваги сприйнятливих до мистецтва літератури дітей і підлітків були доробки двох українських поетичних геніїв – Тараса Шевченка й Василя Симоненка. Творчість і біографії авторів розглядалися за точками дотику, спільністю, впливом Кобзаря на духовного спадкоємця. Йшлося, наприклад, про раннє сирітство Тараса Григоровича й важке дитинство без батька Василя Андрійовича. В обох геніїв сумні мотиви знайшли відображення у творчості. Так само обидва поети трепетно ставилися до жінки й материнства, ніжно писали про кохання й мали пронизливі романтичні моменти у власному житті, милувалися природою рідної землі, переймалися болями та майбутнім Батьківщини. На підтвердження в художньому виконанні читців та співців звучали найвідоміші поезії названих авторів.

    Бібліотекарі звертали увагу присутніх не лише на творчий, а й на громадянський спадок Тараса Шевченка й Василя Симоненка, сприйняття їхніх особистостей сучасними українцями. Мовилося також про вплив видатних поетів інших народів на наших геніальних земляків. Доповнити здобуті знання й закріпити враження можна було, розглянувши дібрані до супровідної презентації слайди та обравши на тематичній книжковій виставці видання для особистого читання.   

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG