background

   У відділі обслуговування учнів 5-9 класів відбулися години пам`яті "Обпалена Чорнобилем земля. Ці заходи відвідали учні СПШ №17, Першої міської гімназії, ЗОШ№2, №12 і учні, що оздоровлюються у дитячому санаторії „Сосновий бір”.

   Бібліотекар розповіла дітям про Чорнобильську катастрофу та її наслідки, згадала хоробрих і самовідданих пожежників, транспортників, підрозділи міліції, охорони, військових – всіх, хто героїчно витримав суворий екзамен, хто сміливо йшов на небезпеку та смерть, захищаючи життя мільйонів людей. Розповідь бібліотекаря супроводжувалась відеослайдами, кадрами із документальних фільмів. Звучали записи пісень та вірші про Чорнобиль.

   Пам'ять про полеглих вшанували хвилиною мовчання.
На завершення заходу бібліотекар познайомила учнів із книжковою виставкою „День скорботи… Місяць? Рік? Вік?”

   Години пам'яті, приурочені 26-роковинам з дня аварії на ЧАЕС, у відділі ще
тривають.

  Учні 4-А кл. СПШ №17 побували на екологічній годині „Відкрита рана нашої землі”, під час якої прослухали розповідь бібліотекаря про страшне екологічне лихо, про 30-тикілометрову зону відчуження, про „рудий ліс”. Підтвердження цих подій діти побачили на відеослайдах, що супроводжували захід. Бібліотекар ознайомила дітей із тематичною підбіркою літератури.