background

         До світлого дня Христового Воскресіння наші читачі ретельно готувалися більше тижня й, звісно, не без допомоги нашого закладу. Розмаїті пізнавальні заходи, присвячені Великодню, стабільно користуються популярністю серед наших маленьких відвідувачів, і викликають жвавий відгук з їхнього боку.

     Зразком захопливої, цікаво представленої інформації з теми може вважатися година народознавства «Великодній передзвін», що проходила в межах народознавчої світлиці з популяризації духовної спадщини «Джерельце», яка працює у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. З 11 по 14 квітня захід відвідали учні 2-Є і 2-Д класів СПШ № 17, 2-А та 2-Б класів СПШ № 3, 2-А та 3-А класів Першої міської гімназії, 3-А класу ЗОШ № 19. Бібліотекар нагадала малюкам сумну біблійну історію найпідлішої зради, найстрашнішої самопожертви й найбільшого всепрощення. Потім присутні обговорили народні традиції проживання Страсного тижня з невеличкими ритуалами на кожен його день.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG

     Ту саму тему піднімали й під час заходів у відділі масової роботи та естетичного виховання. Урок українознавства «Символіка писанкового розпису» з 7 по 17 квітня відвідали учні 3-Д, 3-Є, 2-З класів СПШ № 17, 2-Б класу ЗОШ № 12 та 4-Б класу Першої міської гімназії. 10 квітня до уроку українознавства «Христос Воскрес – це радість із небес» долучилися учні 2-Б класу СПШ № 3. Крім уже названих питань, на цих зустрічах із читачами працівники відділу обговорювали різні види писанок, палітру символів, застосовуваних у цьому мистецтві, і техніки прикрашання яєць до свята. А ще – організовували усілякі розваги, пов’язані з народною образною системо. Великодня, для створення в маленьких користувачів не лише піднесеного, а й веселого настрою.

006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG

     Відділ обслуговування учнів 5 – 9 класів дав своїм відвідувачам – учням 5-А класу ЗОШ № 12 – випробувати свої сили в підготовці до свята на практиці. Протягом майстер-класу «Великодня магія», що відбувся 13 квітня, читачі вправлялися у виліплюванні зі спеціальної мастики фігурних оздоб для пасок. Мастику для таких виправ підготувала майстриня Надія Іванівна Вернигора, яка робить цей солодкий кондитерський матеріал за особливим рецептом (він зберігається в таємниці). Під пальчиками захопливих дітлахів розфарбована в різні кольори мастика швидко набула вигляду курчаток, зірочок, метеликів, квітів та інших приємних для ока форм. Щоправда, немалу частину матеріалу кондитери-початківці з’їли… Але й прикраси для пасок у них таки вийшли дуже симпатичні.

010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG 014.JPG 015.JPG 016.JPG 017.JPG