background

     Познайомитися з молодою письменницею з м. Богуслав, авторкою кількох книжок для підлітків у жанрі фентезі Аллою Гутніченко пощастило дітям, які відпочивають і навчаються у пришкільному мовному таборі “Sunshine” СПШ № 3. Свою творчість автор презентувала нашим читачам в актовій залі бібліотеки 6 червня.

     Літературний світ нашої гості зацікавив присутніх, і не випадково. Адже «Ненаписану історію» (видана ще під іменем Алли Іонової) й «Таємниці темних катакомб» відрізняє особливо трепетне, проникливе й шанобливе ставлення до книг і читання. Герої цих фентезійних романів втрапляють у карколомні пригоди в дивовижному краї, населеному міфічними істотами (лісовиками, мавками, перелесниками, драконами тощо), негативними й позитивними персонажами. Є в ньому місце й для особливих створінь, винайдених уявою самої Алли Гутніченко. Там не бракує різних казкових артефактів і красивих ландшафтів, діють свої закони, за дотриманням яких стежать можновладці й судові виконавці. Водночас, головна героїня Віола та її новознайдені друзі-братчики (мимовільні, але віддані учасники особливо важливого братства Хранителів ненаписаних книг) – звичайні діти, які мають батьків, навчаються в школі, живуть простим життям серед таких самих людей. І лише час від часу навідуються до країни Літератури.

     Письменниця коротко розповіла своїм потенційним читачам про написані нею сюжети. Трохи сказала й про себе: освіту, професійні досягнення в різних сферах – журналістиці, музейній і банківській справі. А ще зізналася, яку насолоду їй дає родинне життя, завдяки підтримці її літературних експериментів з боку чоловіка та величезному задоволенню бути мамою (пані Гутніченко виховує маленьку донечку). Не обійшлося й без невеличких авторських секретів – а раптом хтось із присутніх теж має таємний план взятися за перо?.. Тож Алла Гутніченко пригадала, що її прагнення писати народилося з любові до читання та постійної роботи над власною фантазією. Реалізувати замисел на папері їй допоміг досвідчений товариш, член Національної спілки письменників України, поет-гуморист Дідківський Володимир Іванович, літературний гурток якого вона колись відвідувала. А ще гостя підкреслила надзвичайне значення словників у будь-якій роботі зі словом. Особливо письменниця цінує словник синонімів, який допомагає їй постійно збагачувати лексику своїх творів. Із цього приводу вона зауважила, що за такого багатства й різноманіття української мови, послуговуватися одними словами – те саме, що їсти щодня саму тільки кашу.

     Алла Гутніченко поділилася з дітьми творчими планами щодо створення науково-фантастичного роману та фентезі з центральною любовною лінією. А ще зізналася, що працює над третьою книгою із серії про пригоди Віоли у світі Літератури. Наприкінці зустрічі зал просто-таки вибухнув запитаннями щодо фабули й героїв «Ненаписаної історії» та методів роботи справжньої письменниці. І, звісно, відбою не було від бажаючих отримати автограф.  

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG