background

Конкурс малюнка «Моя щаслива сім’я», присвячений Міжнародному дню сім’ї провели для учнів 3-А класу СПШ № 3 працівники відділу масової роботи та естетичного виховання. На оголошення результатів вони запросили не лише всіх авторів, а й психолога бібліотеки Анну Герман. Тож дітлахи отримали символічні призи й разом зі спеціалістом обговорили всі особисті родинні враження, приховані в їхніх малюнках.

При оцінці робіт організатори змагання звертали увагу на старанність і креативність маленького художника, позитивну налаштованість роботи, реалістичність відображення дійсності та єдність змальованої сім’ї. Найвдаліші матеріали були відзначені дитячим пізнавально-розважальним журналом «Куля». Та жоден читач не почувався ображеним, адже перемога в такому конкурсі не настільки важлива, як можливість провести час за малюванням з батьками, висловити за допомогою фарб і паперу свою любов до найрідніших людей.

Кожен малюнок обговорювали всі гуртом. Діти розповідали, що саме спонукало їх обрати такі кольори й деталі, а психолог підказувала, як елементи зображення можуть свідчити про стосунки в родині. Так малюки дізналися багато нового про дозвілля й особисті вподобання однокласників. Чимало юних художників зображували родину на природі – на фоні заходу сонця, в лісі, коло річки, на вулицях міста. Деякі дітлахи додали до портретів сердечка, показуючи у такий спосіб свою любов до всіх членів сім’ї (крім батьків, братиків і сестричок до родини автори охоче включали собачок і котиків, тож часом сердечка домальовувалися й коло тварин). Психолог пояснила учасникам конкурсу, що означають зображення людей без облич, без вух (в останньому випадку геть нічого страшного – просто автор малюнка нерідко пропускає вказівки й прохання дорослих повз вуха), людей у формальному одязі, в буденній ситуації й навпаки – у чарівному світі – тощо. Діти зрозуміли, як можна змалювати внутрішню гармонію своєї сім’ї, її дружність, затишок свого дому, піклування одне про одного, відповідальність за молодших.

Нагадуємо, що ви також можете поспілкуватися з психологом бібліотеки у будь-який час. Графік і напрямки її роботи, а також поради з виховання можна знайти на нашому сайті.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG