background

     Усі, хто хоч раз зазирав до нашої бібліотеки, в курсі, що життя тут так і вирує! Нерідко відбувається ну дуже багато заходів – описати всі елементарно бракує часу. Тож аби наші читачі були в курсі найважливіших подій і розумілися на темах, які ми можемо запропонувати своїм відвідувачам, цим матеріалом започатковуємо своєрідну хронологію, щоденник із буття нашої читальні. Коротко, змістовно і з фотографіями.

      Минулий тиждень розпочався із відзначення сумної та, водночас, надзвичайно важливої дати з нещодавньої історії нашої країни – річниці виведення радянських військ з Афганістану. Відділ масової роботи та естетичного виховання 9 та 15 лютого провів для учнів 8-В класу СПШ № 17, 9-А й 9-Б класів Першої міської гімназії вечір-спомин «Афганістан: подвиг, трагедія, пам’ять». Відділ 

обслуговування учнів 5 – 9 класів також спробував повернути сучасним підліткам якщо не пам’ять, то принаймні розуміння всього масштабу й жаху тієї чужої війни. Із цією метою для учнів 9 – 10 класів Черкаської вечірньої (змінної) школи ІІ – ІІІ ступенів працівники відділу підготували вечір пам’яті «Ти – вічний біль, Афганістане».

      16 і 17 лютого освічені й кмітливі школярі обласного центру зібралися на довгоочікуваний ІІІ тур чемпіонату міста Черкаси серед шкільних команд учнів 6-8 класів та 9-11 класів зі спортивної версії гри «Що? Де? Коли?». Два дні читальний зал відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів традиційно потопав у гаморі й сміхові юних 

інтелектуалів, об’єднаних у 33 команди (15 – з учнів 6 – 8 класів та 18 – з учнів 9 – 11 класів). У молодшій віковій категорії перші три місця посіли: «Мамонтята» (Черкаський гуманітарно-правовий ліцей), «Еліта» (ЗОШ № 19) та «Еверест» (Перша міська гімназія).

     Серед старшокласників перемогу здобули: «Iron Brain» (СПШ № 17), «Парадигма» (Перша міська гімназія) і «Dream team» (Черкаський фізико-математичний ліцей). Повну турнірну таблицю ви зможете переглянути тут. І не забудьте подивитися цілий альбом фотографій цього змагання, який ми підготували для вас на сторінці бібліотеки ВКонтакте.

      Вівторок зміг би похвалитися не лише серйозною атмосферою інтелектуальної боротьби, а й приємним, розслабленим спілкуванням із черкаським письменником Миколою Доскочем. Поговорити про життєві погляди Миколи Архиповича, його «Казку про Лоскотуху і Джуса» та інші книги пощастило учням 3-Б класу СПШ № 3 завдяки 

зусиллям працівників відділу масової роботи та естетичного виховання.

     18 лютого було присвячене різним видам мистецтва, пізнанню рукотворної краси та історії. Так, у відділі масової роботи та естетичного виховання для учнів 2-Б класу СПШ № 3 пройшла музична година із циклу «Музичні генії» «Моцарт». А учнів 6-Ф класу СПШ № 17 у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класу дивували фактами з минувшини й архітектурними досягненнями Черкас за допомогою відеоподорожі «Відкрий для себе рідне місто».

     19 лютого ж минуло, якщо можна так висловитися, під знаком ляльки. При цьому йдеться про іграшки, якими можна гратися, та справжніх «артистів» – учасників спектаклів. Заходи, присвячені цим побутовим, але приємним для малюків предметам, пройшли у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Про забавки різних видів – від Барбі до конструкторів і м’яких ведмежаток – розповідали на годинці-цікавинці «Жила-була іграшка».

     А от у якості виконавців головних ролей ляльок-звіряток залучили до повчальної лялькової вистави «Сигареті – ні!». Аплодували пухнастим «зіркам» учні 1-А класу СПШ № 3. Хто краще за зайчиків та інших лісових мешканців переконає дітлахів, що цигарка, особливо на лоні природи й в оточенні здорових та щасливих друзів, – просто нонсенс?..

 

001.JPG 005.JPG 007.JPG IMG_3219.JPG