background

     7 квітня в різних країнах, у тому числі й Україні, відзначали Всесвітній день здоров’я. Чудовий привід згадати про тендітність людського організму, його вразливість перед шкідливими звичками й зовнішніми факторами та можливості підвищити його витривалість, зберегти злагоджену роботу. Саме ці питання обговорювали із читачами працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів протягом кількох тематичних заходів.

     Так, для учнів 8 – 11 класів ЗОШ № 29 сектор нестаціонарного обслуговування відділу провів усний журнал «Бути здоровим – це сучасно». Йшлося насамперед про шкідливі звички й одну з найнебезпечніших та найпоширеніших серед них – тютюнопаління. «Розбавляючи» серйозну розмову цікавими історіями, притчами, казками та слайдами, бібліотекар описувала ефект від цигарок для здоров’я людини, розвінчувала міфи про тютюн, роз’яснювала, які хімічні сполуки входять до цигаркового диму і які хвороби вони провокують. До уваги присутніх були факти статистики, життєві приклади, інформація про маніпулятивний вплив яскравої реклами паління на молодь.

     Про шкідливі звички спілкувалися з бібліотекарем й учасники іншого заходу – інформаційної відеогодини «Ми – за здоровий спосіб життя», що проводилася працівниками відділу  для учнів 6-Ф класу СПШ № 17 вже в стінах читальні. Звісно, питання, руйнувати чи ні власне здоров’я, – вибір самої людини, а для присутніх на обох заходах читачів проблема цього вибору в їхньому віці постає дедалі частіше й гостріше. Але принаймні інформацією вони озброєні – сподіваємося, факти допоможуть їм за потреби обрати правильне рішення.

 

02.jpg 03.jpg 04.jpg

     Певна річ, у справі підтримання здоров’я важливо не лише уникати різноманітних спокус, а й докладати активні зусилля щодо підтримання й вдосконалення власного тіла. Приємним і корисним зразком таких зусиль є спорт. Він став основною темою інформаційної конкурсної розминки «На старт, увага…» для учнів 7-А класу ЗОШ № 2. Про це суто людське заняття бібліотекарі-автори заходу розповіли нестандартно. У хід пішла… призабута гра лото. Діти відповідали на питання спортивної вікторини й добирали до них доречні зображення. На другому етапі змагання «підключився» Інтернет-центр, що працює в бібліотеці. Учасники мали розв’язати особливі задачки за допомогою комп’ютерів (для цього читачам знадобилося хороше знання спортивного інвентарю та взуття). Та й приз для переможців виявився несподіваним, бо змусив щасливчиків добряче спітніти. А от що саме це було, не скажемо, – дізнатися зможуть тільки ті, хто особисто візьме участь у розминці!

 

05.JPG 06.JPG 07.JPG 08.JPG