background

      На них зростають цілі покоління. У них шукають підказки до подолання найперших життєвих негараздів і питань. Під їхніми обкладинками – добрі й чуйні дорослі люди, тварини, що вміють розмовляти, розкішні палаци й зачакловані королівства. Вони – видання-іграшки для малюків, казки, загадки, фантастичні новели й гумористичні оповідання, пригодницькі романи й перші енциклопедії. І вони нещодавно відзначили свято – День дитячої книги, який припадає на 2 квітня, день народження Г.-Х. Андерсена (до речі, відомий данський письменник цього року мав ювілей – 210 років). Наша книгозбірня не лишилася осторонь і підготувала для читачів кілька яскравих заходів.

     На власні очі помилуватися сотнями дитячих книжок, пригадати полиці, на яких у нас «живуть» цілі книжкові родини, й перетворити звичайний візит до читальні на казку допомогли учням 7-Б класу СПШ № 20 працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів. Діти стали учасниками квесту «Таємничими лабіринтами бібліотеки», під час якого спробували себе в ролі дослідників і шукачів скарбів. [Нещодавно ми вже писали про цей захід, тож пропонуємо про його перебіг детальніше дізнатися тут].

 

02.JPG 03.JPG 04.JPG 05.JPG

     Відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів у це свято взяв на себе місію не тільки розважати, а й просвіщати. Так, під час літературно-історичної години «Слідами найдавніших книг» його працівники розповіли учням 2-А класу Першої міської гімназії, з чого, так би мовити, все починалося. Як наші пращури використовували для закарбовування своїх спогадів та уявних подій найнесподіваніші речі – камені, панцері черепах, кістяні, дерев’яні й глиняні дощечки, пальмове листя, стебла папірусу, тонку козячу й телячу шкіру. А ще малюки дізналися, хто винайшов папір і друкарський верстат та які прості дії треба виконувати, аби якнайдовше зберігати улюблені книги в належному стані.

     Для вихованців старшої групи сімейного клубу «Веселка» провели екскурсію відділом, а ще ознайомили малечу з виставкою-калейдоскопом «Є на світі казкова країна». Найменші читачі побачили книжки й креативно виконані портрети улюблених письменників дітлашні: Ш. Перро, братів Грімм, Е. Гофмана, Р. Кіплінга, А. Мілна, А. Ліндгрен, К. Коллоді, Дж. Родарі, О. Пушкіна і, звісно, іменинника Г.-Х. Андерсена.  

     Утім, без розваг у свято теж не обійшлося. У винагороду за увагу і школярам, і вихованцям Клубу продемонстрували кумедну й повчальну лялькову виставу за чудовою дитячою книжкою «Троє поросят». Крім названих малюків, спектакль пощастило побачити учням 2-Б класу СПШ № 3.

  

06.JPG 07.JPG 08.JPG 09.JPG