background

    Прекрасні слова В. Симоненка: «Україно! Доки жити буду, доти відкриватиму тебе!», – могли б вважатися девізом одразу для трьох заходів, проведених працівниками відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів в межах Всеукраїнського тижня дитячого читання. На допитливу малечу чекали розважально-пізнавальні ігри, фольклорна, літературна та історична, присвячені грандіозному культурному надбанню нашої Батьківщини.

      Фольклорна гра «Золота криниця мудрості», участь у якій взяли учні 4-В класу СПШ І – ІІІ ступенів № 3, допомогла малечі заглибитися в захопливий світ української усної народної творчості. Казки, легенди, прислів’я, загадки, лічилки, народні прикмети, – чого тільки не вигадав народ у прагненні пояснити дива навколишнього світу, осягнути його красу й передбачити майбуття!.. Тож тепер дітлахи, об’єднані у дві команди, мали пригадати найкращі серед цих фольклорних творів й позмагатися в їх знанні.

 

22.jpg 33.jpg 44.jpg 55.jpg

    Інша подорож – на цей раз рубриками часопису «Барвінок» – чекала на учнів 2-Г класу СПШ І – ІІІ ступенів №17 під час літературної гри «Що не сторінка – чудова мандрівка». Не так давно улюблений малюками всієї країни журнал відзначив 86-ий день народження. Годі й сумніватися, що за цей час його команда навчилася по-справжньому розуміти потреби дітлахів й викладати свої історії в найбільш цікавому й доступному для них форматі. Тож на цей раз юні ерудити змагалися в знанні тем, висвітлюваних для них саме «Барвінком»: пригадували календар знаменних дат, розпізнавали тварин за їх звичками та характером, редагували поширені помилки мовлення, добирали адекватне пояснення до відомих фразеологізмів і багато іншого.

 

6.JPG 7.JPG 8.JPG 9.JPG

     Та найбільш інтелектуальною й глибокою виявилася історична гра «Україна – рідний серцю край», проведена для учнів 4-Б класу СПШ І – ІІІ ступенів №17. Дуже жваво пройшов конкурс-розминка «Вірю – не вірю», під час якого малеча намагалася перевірити свої передчуття та ерудицію щодо найнесподіваніших фактів з життя країни. (От ви, наприклад, знали, що в українській кухні існують вареники з «піском»? А що в Карпатах можна знайти таку собі гору Піп Іван?..). Та й решта конкурсів на теми «Символи України», «Традиції», «Жили-були козаки», «Українські страви», «Давні народні ремесла і заняття», «Упізнай історичну пам’ятку» містили багато інформації, нової навіть для дорослої людини-неспеціаліста, що вже казати про дітлахів! Щоправда, останні нерідко мають більше знань та інтуїції, ніж старше покоління, що, власне, й довела ця гра…

 

10.JPG 11.JPG 12.JPG 13.JPG