background
Оголошено конкурс дитячого малюнку «Вільнюсу – 700»

Перший у цьому році всеукраїнський дитячий творчий конкурс оголошує Національна бібліотека України для дітей. Він присвячений столиці Литви – європейської країни, що незмінно підтримує нашу державу й вірить у нашу перемогу. Йдеться про Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Вільнюсу – 700», ініційований Посольством Литовської Республіки в Україні. Захід проводиться спільно з Національною спілкою художників України та Українською асоціацією працівників бібліотек для дітей.

Умови прості: учасникам пропонують зобразити місто Вільнюс у всьому його розмаїтті – культурному й історичному. Журі прийматиме малюнки формату А3, виконані будь-якими художніми засобами й техніками та наділені особливим авторським баченням. Змагання проводитиметься у трьох вікових категоріях: дошкільнята й учні 1 – 4 класів; учні 5 – 7 класів; учні 8 – 11 класів. Переможці Конкурсу будуть оголошені 1 червня 2023 року у Міжнародний день захисту дітей та відзначені дипломами і пам’ятними призами від Посольства Литовської Республіки в Україні.

Роботи на другий (обласний) етап конкурсу просимо надсилати на поштову адресу Черкаської обласної бібліотеки для дітей до 1 квітня 2023 року включно. Умови до оформлення супровідного повідомлення та інші деталі конкурсу можна знайти в Положенні на сайті Національної бібліотеки України для дітей.