background

     Черговий сезон чемпіонату міста Черкаси серед шкільних команд учнів 6 – 8 класів та 9 – 11 класів з гри «Що? Де? Коли?» завершився. На цей раз перемогу святкують «Мамонтята» з Черкаського гуманітарно-правового ліцею (6 – 8 класи) та «Парадигма» з Першої міської гімназії (9 – 11 класи).

     З одного боку, результати передбачувані: обидві команди вже не перший сезон демонструють злагоджену й хорошу гру, у цьому чемпіонаті й узагалі не полишали 1-2 сходинок протягом усіх турів. З іншого боку, більшість лідерів попереднього сезону на цей раз навіть не потрапили до першої трійки. У молодшій віковій категорії «срібло» взяв «Еверест» із Першої міської гімназії, а «бронзу» – «Фимляне» з ФІМЛІ. Цікаво, що за другорядні місця боротьба точилася чи не запекліша, ніж за лаври переможця. Лідери потіснили сильну в другому турі «Еліту» із ЗОШ № 19 (причому позиції вона здала дуже помітно, у третьому турі опинившись аж на 10 сходинці).

     У старшій віковій категорії друге й третє місця розділили «Iron Brain» (СПШ № 17) та «Еврика» (СПШ № 18) відповідно. Тут була своя інтрига: срібні призери вже звикли бути першими, адже в попередніх двох турах саме вони набирали найбільшу кількість балів і лише на самому початку віддали пальму першості «Парадигмі» (утім, саме так сталося й наприкінці). А от «Еврика» ще з першого туру впевнено трималася на четвертій сходинці, і лише у фіналі розійшлася, виклавшись по максимуму.

     Хто і як ще пересувався в турнірній таблиці ви зможете відстежити, якщо проаналізуєте всі результати фінальної гри.

     Вітаємо переможців!   

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.jpg 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.jpg