background

      Досі думаєте, що в стінах нашої бібліотеки по-справжньому цікаво лише малюкам? Тоді ви просто жодного разу не були на зустрічі PechaKucha Club! А між іншим, наші працівники проводять такий захід уже вчетверте й у такий спосіб збирають разом цілий колектив однодумців – активних, інтелектуальних і натхненних людей різного віку. Що це за формат, про що спілкувалися його прихильники і як можна долучитися до клубу, читайте далі.

     Особливий засіб організації усного виступу – PechaKucha – прийшов до нас із Японії. Уже не один рік він з успіхом використовується в багатьох країнах світу для презентації власних проектів, усіляких звітів і просто тренування в ораторському мистецтві. Правила PechaKucha прості: мовець має представити у своїй розповіді 20 слайдів, на кожен із яких виділяється по 20 секунд. Так, за 6,5 хвилин доповідач зможе висловити ключові пункти своєї програми й не набриднути аудиторії. Цей формат неабияк дисциплінує ораторів і легко сприймається, що неодноразово довели попередні зустрічі в нашій читальні.

     5 лютого основною темою спілкування було вибрано «Дива, що поруч». У презентації взяла участь найбільша кількість доповідачів за час проведення подібних заходів у бібліотеці для дітей. Тема дозволила розвернутися на повну – кожен говорив про щось відмінне, таке, що робить його життя чудесним. У виступах йшлося про любов і материнство, родину й домашніх улюбленців, театр і поезію, спорт і дива природи, кулінарні експерименти, подорожі й цілу життєву філософію. Більшість мовців презентували явища дійсності крізь призму особистого переосмислення й системи цінностей. Але знайшлися й ті, хто зміг зробити рекламу власним інноваційним ідеям, тренінгам та майстер-класам, таким чином залучивши до своєї діяльності якнайбільше нових прихильників. 2,5 години минули непомітно – різноманітність тематики, несхожість стилів виступів, творчий підхід до оформлення слайдів робили захід динамічним й експресивним. А після закінчення превалювали схвальні відгуки й питання до організаторів, коли ж буде наступна зустріч.

     Успіх PechaKucha в новому році, після тривалої перерви, підтвердив, що спілкування в такому форматі варто організувати ще не раз. Усі, хто бажає долучитися, можуть зробити це абсолютно вільно – стежте за оголошеннями на сайті й готуйте презентації. Зрештою, це прекрасна можливість заявити про себе та «прокачати» навички публічних виступів, так сказати, в польових умовах.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG