background

      Вважаєте, що зустрічі наосліп можливі лише між людьми й виключно в площині романтичних взаємин? А ось і ні! До Всеукраїнського дня бібліотек одразу два відділи нашої бібліотеки довели, що так само читач може познайомитися з… книгою. І нерідко таке знайомство закінчується справжнім хепі-ендом: читання одного вдалого твору ще й як стимулює до подальшого захоплення літературою.

     У відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів така акція проходила 30 вересня й мала назву «Бібліосушка». Малюки підходили до мотузки, на якій «сушилися» крихітні паперові моделі книжок. Єдина інформація, яку читачі могли з них почерпнути, – коротка анотація до видання, його назва та автор. Жодних подробиць, уривків і, тим більше, яскравих ілюстрацій. Для тих сміливців, хто в такий спосіб обирав собі товариша на кілька найближчих вечорів, у бібліотекаря знайшлося невеличке заохочення –  книжкова закладка із символікою бібліотеки.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG

     Працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів закрутили ще більшу інтригу. В їхньому «Рандеву з книгою наосліп», яке тривало з 28 вересня по 5 жовтня, діти зупинялися на обраниці лише за яскравою подарунковою обгорткою й кількома ключовими словами-підказками щодо жанру й автора. На абонементах для учнів 5 – 6 класів та 7 – 9 класів на своїх майбутніх читачів чекали пакунки із написами на кшталт: «Відомий англійський фантаст. Телесеріал». Акція мала в користувачів просто шалений попит. Кожен прагнув дізнатися: а раптом ця таємнича незнайомка в барвистій обгортці чекає саме на нього. Вона має що сказати саме цій дитині й саме в цей період її життя. Зрештою, у цьому й полягає найбільше задоволення від читання та його сенс, чи не так?..

 

006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG