background

      Любов до книги починається із казок: веселих, захоплюючих, мудрих, дотепних, повних бурхливої фантазії. Саме такими є казки відомих на увесь світ казкарів – братів Грімм. І з їхніми творами та життям письменників познайомили учнів 1-Б класу СПШ № 17 працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів.

      Школярі уже встигли полюбити найвідоміші казки братів Грімм – «Сплячу красуню», «Бременських музикантів», «Білосніжку і сім гномів» та інші. А от про те, як, де і коли їх почули та записали казкарі, дізнавалися уперше (наприклад, казку «Червоний капелюшок» менший із братів записав зі слів дружини, а «Сплячу красуню» - із легенди про один із німецьких замків).

      Найбільше ж сподобалися маленьким читачам цікавинки про героїв гріммівських казок. Дівчатка уявляли себе у ролі Червоного капелюшка, почувши про традицію міста Швальм ходити на свята  у головних уборах червоного кольору. А хлопчики вирішили особисто переконатися, що у замку Забабург гостей зустрічають справжнісінькі Спляча красуня та Принц. Школярі жваво рахували бременських музикантів із однойменної казки та ділилися враженнями про своїх улюблених персонажів. Насамкінець усі першокласники пообіцяли, що ще не раз прочитають такі цікаві та захоплюючі твори німецьких казкарів.

 

IMG_2443.JPG IMG_2450.JPG IMG_2453.JPG IMG_2455.JPG