background

    Пагутяк Г. Королівство. Кн. 1 / Галина Пагутяк ; мал. Ф. Сергєєва. – 2-е вид. – Вінниця : Теза, 2016. – 381 с. : іл.

 

  Роман-фентезі Галини Погутяк відкриває перед читачем неймовірний фантастичний світ, де темні сили спалюють по-справжньому вартісні книжки, а неграмотні відьмаки і відьми входять до «Клубу книголюбів», де котами править сміливий і мудрий король Сиволап, де від того, чи читатимуть люди хороші книжки, залежить доля Всесвіту, бо наша Земля – Серединний світ на межі доброго Королівства й злої Імперії. А нині Королівство може зникнути… І все ж надія лишається, бо сказано ж у клятві Книжкових Гномів: «Справжні книжки не горять у вогні і не тонуть у воді, і якщо вітер повідриває сторінки, ми зберемо їх докупи, обійшовши задля цього увесь Всесвіт». А поки на захист Королівства виступають п’ятнадцятирічна Люцина, «дівчинка з родини справжніх книголюбів», та ії улюбленець – дуже балакучий кіт-охоронець Фелікс, адже ж від них тепер залежить доля Королівства...

    Для читачів середнього і старшого шкільного віку.

    Пагутяк Г. Книгоноші з Королівства. [Кн. 2] / Галина Пагутяк ; обкл. І. Михайлян. – Вінниця : Теза, 2016. – 287 с. : іл.

 

    Події другої книги про Королівство відбуваються через рік. Знову Королівство беруться рятувати діти і коти. Навіщо до Імперії приходять книгоноші, чому їх так бояться, люблять і ненавидять? І чи варто нести світло розуму туди, де воно може само з’явитись? Про все це дізнається читач із нашого, Серединного, світу. Авторка врахувала побажання своїх юних і не зовсім юних читачів першої книги, розповівши про нові пригоди знайомих персонажів.

    Для читачів середнього і старшого шкільного віку.

    Кузякін К. (Я х трамвай + зоопарк) : Обережно! У книжці водяться таргани / Кузько Кузякін ; худож. І. Черняк. – Харків : Віват, 2016. – 71 с. : іл. – (Мрійники). – На тит. арк. зазнач.: Vivat.

 

    А у вас таргани є? А бруновухих чебурашок ви придбали? А з драконом ви знайомі? А на машині часу каталися? Якщо ні, то ласкаво просимо до прекрасного світу дитинства в книжці Кузька Кузякіна «(Я х трамвай + зоопарк)», де багато захопливих пригод, де можна дружити навіть із грушею, де хлопці носять вуса й закохуються. А головне – ніхто ніколи не сумує! Для читачів молодшого шкільного віку.

    Для читачів середнього і старшого шкільного віку.

    Дал Р. Відьми : [повість] / Роальд Дал ; з англ. пер. В. Морозов ; за ред. І. Малковича ; іл. К. Блейк ; обкл. І. Сулими. – Вид. 3-є. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. – 255 с. : іл.

 

    Повість «Відьми» – це захоплива історія про справжніх відьом. І про хлопчика, який після загибелі його батьків у автокатастрофі, переїжджає із свого дому в Англії до бабуні в Норвегію, ліси якої в давнину й народили багатьох загадкових, міфічних, на думку багатьох дорослих, істот, таких як відьми. Вони й досі існують поряд із нами, живуть у цілком нормальних будиночках і навіть мають цілком нормальну роботу! Саме тут, у Норвегії, і починається шлях пізнання головним героєм світу відьом, які, майже не відрізняючись від звичайних людей, виходять на полювання за дітьми. Улюблена бабуся хлопчика виявляє неймовірну обізнаність щодо світу відьомства і, сидячи у своєму улюбленому кріслі, розповідає онукові, як вирізнити відьму із натовпу, що є майже неможливим, на думку хлопчика. Проте згодом йому таки довелося це робити. Для середнього шкільного віку.

    Кокотюха А. А. Гімназист і Чорна Рука : пригод.-детект. повість / Андрій Кокотюха ; обкл. І. Сулими ; ред. І. Малкович. – Вид. 2-е. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018. – 215 с.

 

    У Першій зразковій гімназії – все зразкове, окрім учнів. Про гріхи кожного знає лиховісний незнайомець, який називає себе Чорною Рукою. Хто не виконає його наказів, тому непереливки. Саме через погрози Чорної Руки починаються небезпечні пригоди звичайного київського гімназиста Юрка Туряниці. Волею долі лише Чорна Рука знає, хто скоїв убивство, в якому звинувачують українського воїна-добровольця. І восьмикласник іде по сліду, як справжній детектив. Разом з київським гімназистом та його друзями читачі потраплять у моторошні покинуті будинки, старі київські двори та лігва озброєних бандитів. Нова захоплива детективна повість відомого українського письменника Андрія Кокотюхи обіцяє перерости в цілу серію детективів про пригоди київського гімназиста Юрка Туряниці. 

    Для середнього шкільного віку.