background

     Нестайко В. З. Космонавти з нашого будинку : повість та оповідання / В. З. Нестайко ; іл. Ю. Радіч. – Київ : Країна мрій, 2016. – 349 с., іл.

 

    До пропонованої книжки класика української дитячої літератури увійшли повість «Пригоди Грицька Половинки» та кілька яскравих оповідань про життя школярів, їхні веселі пригоди і справжню дружбу.

    Для молодшого і середнього шкільного віку.

     Гоголь Н. В. Миргород : повести, служащие продолж. «Вечеров на хуторе близ Диканьки» / Н. В. Гоголь ; худож. Е. Чичин. – Київ : Країна мрій, 2016. – 301 с., іл.

 

    У цикл «Миргород» входять повісті, що продовжують «Вечори на хуторі поблизу Диканьки». Твори цієї збірки, що відносяться до різних жанрів та напрямків, засновані на українському фольклорі.

    Для старшого шкільного віку.

     Сетон-Томпсон Е. Доміно : оповідання / Е. Сетон-Томпсон ; худож. О. Чичик. – Київ : Країна мрій, 2016. – 381 с., іл.

 

    Книга вчить бережно ставитися до природи і братів наших менших. Автор дуже добре знає світ тварин і знайомить нас із цим світом. Кожне оповідання – це захоплива історія з життя тварин, з якої можна дізнатися про їхні особливості й характер.

    Для молодшого і середнього шкільного віку.

     Верн Ж. Навколо світу за 80 днів / Ж. Верн ; пер. з фр. О. Донічевої ; худож. Н. Клочкова. – Київ : Країна мрій, 2016. – 269 с., іл.

 

    У відомому романі Жуля Верна – неймовірні пригоди, подорожі, море гумору і, звичайно, щасливий фінал. Герой роману Філеас Фоґґ – стовідсотковий англієць, життя якого розписане на багато років наперед: він знає, скільки кроків треба відміряти до клубу, в якому він є завсідником; він їсть, спить і прогулюється лише за чітко визначеним розкладом. І так було доти, поки Філеас Фоґґ не заклався...

    Для середнього і старшого шкільного віку.

     Конан Дойл, А. Етюд у ясно-червоних кольорах / А. Конан Дойл ; з англ. пер. М. Дмитренко ; іл. Н. Клочкової. – Київ : Країна мрій, 2016. – 141 с., іл.

 

    Знайомство головних героїв, і перше розслідування, свідком якого стає доктор Вотсон. Твір, де логіка Шерлока й хід його думок описано у найкращих кольорах. Ця повість – еталон класичного детективу. Тут є все: і покинутий будинок, і трупи, і кровавий напис на стіні, і отруєні пілюлі, і кохання, і помста, і суперечливі характери. Чи не єдиний твір про Шерлока Холмса, де так докладно подано передісторію злочину і так шкода людину, яку й злочинцем назвати язик не повертається.

    Для середнього шкільного віку.