background

    Забужко О. З мапи книг і людей : зб. есеїстики / О. Забужко. – Кам'янець-Подільський : Meridian Czernowitz : Рута, 2012. – 375 с.

 

    Нову книжку відомої письменниці складають вибрані есе з доробку останніх років, об'єднані темою культурного простору довкола нас. На «мапі» Оксани Забужко позначено книжки, людей, місця, міста, фільми, вистави, які – з-поміж інших, – є для неї особливо важливими, – це дуже приватна книжка, з тією найгарнішою приватністю, яку – коли нею з тобою діляться – завжди переживаєш як дар. Розповідь від першої особи, тонко переплетений жанровий мікст мемуару, рецензії, біографії, філософського роздуму та культурологічної розвідки зроблять цю книжку привабливою для всіх, хто має смак до вдумливого читання. Книга містить чотири розділи: «Читати», «Писати», «Бачити», «Жити», – в яких авторка ділиться відповідним досвідом.

    Видання здійснено на замовлення Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz.

     Лис В. С. Камінь посеред саду : роман / В. С. Лис. – Харків : Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2015. – 252 с.

 

    Жив собі звичайний чоловік, до міри успішний, до міри щасливий… Але в житті, мабуть, кожного настає мить, коли розумієш, що все летить шкереберть. І те, що здавалося міцним і справжнім, виявляється марнотою – робота, родина, кохання… У житті Андрія Трояна, головного героя роману «Камінь посеред саду», – настав саме такий момент. Коли треба вирішити, хто ти, де ти й куди йдеш… Можна довго заплющувати очі та робити вигляд, ніби нічого особливого не відбувається. А можна нарешті наважитися й підняти таємничий камінь із саду своєї душі. Чи вийде це в Андрія?..

     Для широкого кола читачів.

     Лис В. С. Століття Якова : роман / В. С. Лис ; внутр. оформ. Т. Коровіної ; [передм. О. Забужко]. – 2-е вид., стер. – Харків : Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2015. – 238 с. : іл.

 

    «Століття Якова» – переможець конкурсів «Коронація слова-2010» та «Ґранд-коронація слова», визнаний кращим романом десятиріччя. Роман – своєрідний епос-біографія одного поліського українця, який за свій столітній вік пережив п'ять держав: Російську імперію, УНР, Польщу, гітлерівську Німеччину, сталінський СССР. Доживши до держави Україна, він опинився перед лицем і родинної, і національної драми, яка була запрограмована катастрофами XX століття.

    Для широкого читацького загалу.