background

    Павленко М. С. Моя класнюча дівчинка: [повість] / Марина Павленко ; [передм. Л. Почкун ; післямова Т. Спіріної, А. Заднепровської ; іл. Х. Давтян]. – Київ : WISE BEE, 2016. – 303 с. : іл.

 

    Юльку все бісить! Маленьке зачухане провінційне містечко, нуднюща школа, убогі батьківські статки, доставуча сестра Лариска!.. І той придурок Бурхан!.. Ще й тато раптом повівся на бджолах! Коротше, все пропало!.. А може, таки не все?.. Про дивовижне перетворення Чорної Молі в Мухамедову Королеву й купу-купезну всього корисного та різного – читайте в повісті "Моя класнюча дівчинка" Марини Павленко!

Повість «Моя класнюча дівчинка» – переможець у номінації «Вибір видавців» міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» (2015). Для читачів старшого і середнього шкільного віку.

     Павленко М. С. Миколчині історії / М. С. Павленко ; іл. Д. Марцін ; післямова І. Дем’янової. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2015. – 118 с., іл. – (Богданова шкільна наука).

 

    Невже й таке трапляється в житті? Ви й не уявляєте, як тісно переплелися життя хлопчика Миколки та пса Найди. Це історія, сповнена пригод – порятунок від смерті, життя на Пустирищі, «реальні» шкільні історії, перше кохання, поневіряння і… лапа друга, хоча й волохата. Книга розповідає життєву і водночас неймовірну історію справжньої дружби, яка змінює світ на краще! А ще вчить вірити, що за добро світ віддячує добром, і що диво таки станеться. Книга дуже гарно і реалістично оформлена, що створює відповідну атмосферу для її сприйняття.

    Для середнього шкільного віку.

    Павленко М. Домовичок з палітрою : [пригодницька повість] / Марина Павленко ; худож. С. Железняк. – К. : Грані-Т, 2007. – 112 с. : ілюстр.

 

   Кожний дім має свого чарівного охоронця – домовичка. Він живе поряд з іншими мешканцями, хоч і рідко з’являється на очі людям. Але тільки найкмітливіші зможуть познайомитись із ним та затоваришувати. Якщо ж ваше житло досі ніхто не оберігає, у вас є нагода це змінити, поселивши у себе книгу Марини Павленко.  Ця домашньо-пригодницька повість для хлопчиків і дівчат, які вірять у дива.

   Павленко М. Домовичок повертається : [пригодницька повість] / Марина Павленко ; худож. С. Железняк. – К. : Грані-Т, 2007. – 176 с. : ілюстр.

 

   До Дарини повернувся друг із її дитинства – Домовичок. Але виявилося, що вона його не бачить і не чує, адже дівчинка виросла і стала зовсім дорослою. Цікаво, а кумедний чоловічок подорослішав? Про це ми можемо дізнатися від Дарининих донечок Олечки і Оксанки, для яких він став веселим нянем. Разом з ним можна подорожувати до закартиння, знайомитися з чарівними істотами та пізнавати нові світи.

     Павленко М. Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських / Марина Павленко ; мал. Н. Шишковської. – Вінниця : Теза : Соняшник, 2005. – 219 с. : ілюстр. – (Пригодницька бібліотека).

  

    Гадаєш, казки – то тільки дитячі баєчки і чудес на світі не буває? Але якщо над красенем однокласником висить родове прокляття, якщо тебе домучили нічні жахіття сусідської квартири, якщо тітоньку треба рятувати від її ж власного весілля, а старовинна шафа перетворюється на машину часу, і про все це навіть не здогадуються такі розумні батьки, – ти ніде інде, як у казці. Справжнісінькій сучасній казці, щасливий кінець якої мусиш дописати самостійно.