background

Бабкіна К. Б. Сніговий тепл : повість / Катерина Бабкіна ; іл. Є. Гайдамаки. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2021. – 303 с. : іл.

Чи уявляєте ви собі істоту, велетенську, як дім, волохату, тиху та непомітну, людиноподібну й дотепер не відому науці? Одного разу Мік разом із друзями натрапляє на дитинча саме такої істоти – це рідкісні, недосліджені ще снігові тепли сховали своє маля поруч із домом єдиного з людей, якому не бояться довіритися. І цей єдиний – дідусь Міка! Відтоді в житті хлопчика з'являється чимало таємниць та відповідальності. Разом із дідусем вони мають подбати про звірятко, адже виявляється, що його вже шукають. Чи витримає дружба випробування таємницями? Чи відновиться ще одна дружба, котра багато років тому такого випробування не витримала? Та що врешті-решт станеться з маленьким сніговим теплом? А з великими?

Для читачів молодшого та середнього шкільного віку.

Бачинський А. М. Трикутник Зевса : повість / Андрій Бачинський ; іл. М. Вінклер. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. – 188 с. : іл.

Теодор із батьками летить відпочивати на Крит, прихопивши підручник з геометрії, щоб підівчитися й виправити річну оцінку. Хлопець дратується, що канікули зіпсовані безнадійно. Тим паче, що батьки, першого ж дня, перегрівшись на сонці, не бажають виходити з готелю. А Тедові хочеться потрапити до відомого лабіринту Мінотавра. Він вирішує, що може зробити це й сам. Але несподівано потрапляє не просто на руїни Кносського палацу, а в інший час, де його чекають неймовірні й навіть небезпечні пригоди. Саме тоді Тедові й стають у пригоді знання геометрії.

Для читачів старшого шкільного віку.

Блайтон І. Таємна сімка. Кн. 1 / Інід Блайтон ; пер. з англ. Л. Герасимчука ; худож.-оформлювач О. Гугалова-Мєшкова. – Харків : Фоліо, 2022. – 84 с. : іл. – (Шкільна бібліотека української та світової літератури).

Канікули – найкращий час, щоб займатися чимось захопливим із друзями. Тож семеро допитливих і вельми кмітливих дітлахів – брат і сестра Пітер і Дженет та їхні друзі Колін, Барбара, Пем, Джек і Джордж – заснували секретне товариство під назвою «Таємна сімка». Вони придумали власний значок, пароль і навіть облаштували в сараї справжній штаб для проведення зборів. Одного разу, ліплячи сніговиків біля будинку, в якому вже давно ніхто не мешкав, друзі помітили підозрілі сліди, і з цього почалося їхнє перше розслідування.

Для читачів середнього шкільного віку.

Блайтон І. Таємна сімка. Кн. 2 : Пригоди Таємної сімки / Інід Блайтон ; пер. з англ. Л. Герасимчука ; худож.-оформлювач О. Гугалова-Мєшкова. – Харків : Фоліо, 2022. – 84 с. : іл. – (Шкільна бібліотека української та світової літератури).

У "Таємної сімки" знову канікули! Граючи з друзями, Колін, сидячи на дереві, помітив вельми дивного чоловіка, який перелазив через височезний мур маєтку Мілтон. Хто він такий і чого так перелякався, побачивши дітлахів, перевдягнутих індіанцями? І кому належать дивні круглі сліди, залишені біля муру? А дізнавшись, що з маєтку зникло коштовне намисто з перлів, члени товариства «Таємна сімка» вирішили не тільки знайти відповіді на ці питання, а й спіймати спритного крадія.

Для читачів середнього шкільного віку.

Блайтон І. Таємна сімка. Кн. 4 : Таємна сімка йде по сліду / Блайтон, Інід ; пер. з англ. Л. Герасимчука ; худож.-оформлювач О. Гугалова-Мєшкова. – Харків : Фоліо, 2022. – 84 с. : іл. – (Шкільна бібліотека української та світової літератури).

Схоже, В "Таємної сімки" з’явилися конкуренти: невгамовна сестричка Джека Сьюзі, образившись, що її не прийняли до їхнього товариства, вирішила створити своє власне – "Славетну п’ятірку". І щоб поглузувати з брата та його друзів, вона надумала розіграти їх, вигадавши, що на них чекає карколомна пригода в Коморі Тиґґера – старій покинутій будівлі на пагорбі. Однак Сьюзі навіть уявити не могла, що завдяки її розіграшу "Таємна сімка" отримає нове розслідування й виведе шахраїв на чисту воду.

Для читачів середнього шкільного віку.