background
Бібліотечні події до Дня Європи – 2024

Надзвичайно інформаційно насиченим і багатим на події вийшов цьогорічний День Європи в Черкаській обласній бібліотеці для дітей. Насправді відзначення важливого для нашого спільного континенту свята розтягнулося навіть на кілька днів. За цей час діти та підлітки Черкас відвідали пізнавальні заходи ігрового формату, поспілкувалися з представниками місцевої влади, ознайомилися із численними новинками бібліотечного фонду – виданнями про історію й культуру країн Європи, а також отримали символічні подарунки від Представництва Європейського Союзу в Україні.

Найяскравішою подією цьогорічного Дня Європи в бібліотеці став євроквест «Ми пізнаємо Європу». Мандрівка бібліотекою, упродовж якої читачі – учні 8-А класу Першої міської гімназії – ознайомилися з літературою, історією, кулінарними традиціями, спортом, мистецтвом, символікою держав континенту, напевно, запам’ятається учасникам надовго. Тим більше, що на цей захід 9 травня до нашого закладу завітали почесні гості – заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Григорович Шамрай та начальник управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Олексійович Шабатін. Детальніше про подію ви можете почитати в новинах на нашому сайті. 10 травня для учнів 7-А класу Першої міської гімназії євроквест пройшов не менш насичено. Хоч цього разу й без представників влади, однак із тими самими ігровими завданнями, призами й сформованим наприкінці прапором Євросоюзу.

Можливо, не настільки масштабні, але не менш захопливі тематичні заходи провели для своїх користувачів й окремі відділи обслуговування бібліотеки. Зокрема, у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів організували країнознавчий квест «На побачення з Європою». Учні 5-Б класу ЗОШ № 6, які взяли участь у цьому заході, відвідали чимало станцій, присвячених різним державам нашої частини світу. На кожній локації на дітей чекали цікаві факти й завдання з історії, культури, географії, особливостей політико-економічного становища й державного устрою, присвячені окремій країні.

Заочну екскурсію Європою запропонували учням 4-Б класу СПШ № 18 імені В’ячеслава Чорновола у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Дітки дізналися адаптовані до їхнього віку загальні відомості про країни-сусідів за континентом. І також отримали за свою уважність та щирий інтерес символічні призи, надані бібліотеці Представництвом Європейського Союзу в Україні.

До речі, Представництво Європейського Союзу в Україні надіслало нашій читальні не лише різноманітний подарунковий мерч. Маємо також значну кількість тематичних книг, що відтепер поповнили бібліотечний фонд. Серед них: довідник з освітніх програм, грантів і стипендій для студентів і викладачів «Навчайся в Європі!»; ілюстровані й доповнені ігровими завданнями видання для маленьких читачів «Відкрий для себе Європу!», «Європа-гра. Європа у великому та малому, в історії та мріях», «Тремоло та його європейська місія»; художній комікс для розвитку практичних навичок медіаграмотності й критичного мислення в підлітків «Чекери проти читерів: як розпізнати правду та фейк у медіапросторі?»; серйозні довідкові видання про політику, економіку, законодавство, структуру й виклики Євросоюзу для старших підлітків і молоді «Європа у 12 уроках», «ЄС та я», «Європейський Союз: що це таке і що він робить», «Ключові компетентності для навчання протягом життя». Щиро вдячні за щедрі подарунки! Ці видання – чудовий приклад книг, цікавих і дітям, і їхнім батькам, і бібліотекарям.  

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg