background
До Дня Європи – 2024 у бібліотеці пройшов євроквест

День Європи – свято на підтримку миру та єдності на європейському континенті – відзначили в Черкаській обласній бібліотеці для дітей євроквестом «Ми пізнаємо Європу». Учасниками пізнавально-розважальної гри стали учні 8-А класу Першої міської гімназії. Завітали до бібліотеки й почесні гості: заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Григорович Шамрай та начальник управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Олексійович Шабатін.

За умовами євроквесту читачі мали здійснити невелику мандрівку бібліотекою, відвідавши шість локацій із різними означеннями Європи в назві: «Історична», «Літературна», «Мистецька», «Квіткова», «Смачна» та «Спортивна». На кожній із них діти виконували цікаві тематичні завдання. Наприклад, поєднували назви держав із прапорами, культурними символами, квітами, національними стравами. Довелося гравцям пригадати, хто з європейських письменників написав знамениті твори; за допомогою пантоміми зобразити різні види спорту й зібрати олімпійські кільця в загальновідомий знак; знайти назви європейських столиць у філворді. А в гру «З’ясуй, чого не повинно бути на цих знаменитих полотнах», завдання якої учасники виконували на локації «Мистецька Європа», можуть зіграти й наші віддалені користувачі: просто зараз вона доступна на сайті бібліотеки в рубриці «Мистецтво» (розділ «Ігровий майданчик»).

За правильне виконання ігрових завдань на кожній локації квесту дві команди читачів отримували золоті зірки. Наприкінці заходу діти розміщували зірки по колу на синьому полотні – так, візуальним (і дуже ефектним!) підсумком квесту став прапор Євросоюзу.

На завершення євроквесту до учасників із вітальним словом звернувся  заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Григорович Шамрай. Він не лише підкреслив значення свята для всіх країн Європи, а й запросив дітей до активного обговорення, пропонуючи висловитися про те, які знання вони здобули в результаті зустрічі, що їм найбільше сподобалося, яку державу континенту вони б хотіли відвідати й чому.

Нагородою для учасників євроквесту стала сувенірна брендована продукція, надана бібліотеці Представництвом Європейського союзу в Україні. Кожен учасник заходу отримав приз за результатами розіграшу в безпрограшній лотереї. 

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg