background
Бібліокіно, випуск 5 – презентація

Екранізацій хороших книжок багато не буває! Бо завжди цікаво порівняти враження й витвори своєї уяви з баченням кінорежисерів й акторів. Та й кожне покоління прагне переглянути улюблену історію на екрані, і щоб це неодмінно було модно, стильно та сучасно. Інтерес до теми не згасає, це підтверджує «фірмовий» захід відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів – бібліокіно «Читали. Дивилися. Радимо». 19 квітня працівники відділу презентували своїм користувачам уже п’ятий випуск цього формату. Уперше про нову добірку книг і їхніх кіноадаптацій слухали учні 9 класу ЗОШ № 29.

У новому випуску в центрі уваги опинилися як класичні, так і популярні сьогодні молоді автори. Серед перших – Джейн Остін з «Гордістю й упередженням», Френсіс Бернет із «Таємним садом», Агата Крісті з «Вбивством у «Східному експресі» та Елвін Брукс Вайт із «Павутинням Шарлотти». До других належить п’ятикнижжя «Агенція «Локвуд і Ко» Джонатана Страуда та серія «Школа добра і зла» Зомана Чайнані.

Захід пройшов за схемою, яка добре зарекомендувала себе в читачів. Бібліотекар коротко характеризувала сюжет книги, розповідала трохи про авторів, представляла екранізацію (або найбільш вдалі екранні втілення, якщо таких було кілька), зупинялася на кількох цікавих фактах про знімальний процес, концепцію кінотвору. Так, присутні дізнавалися про нюанси роботи костюмерів і декораторів (що особливо важливо для романів епохи Регентства або аристократичної Європи 30-х років ХХ століття), кастинг виконавців головних ролей, співпрацю сценаристів і продюсерів із письменниками, досягнення стрічок у кінопрокаті тощо. Після обговорення кожного твору читачі переглядали трейлер. Усі обговорювані книги були представлені на невеликій викладці літератури.

П’ятий випуск бібліокіно вийшов дуже ефективним: читачі залюбки розібрали почитати літературу, обговорювану на заході. Власне, заходи цього формату в бібліотеці завжди були успішні. Про попередні випуски ви можете почитати у новинах на нашому сайті. А сценарії двох перших частин можна знайти в розділі «Бібліотечному фахівцю» (рубрика «Видання бібліотеки. Сценарії»).   

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg