background

Навчання «До читання – через розваги» для шкільних бібліотекарів і бібліотекарів публічних бібліотек Балаклеївської, Березняківської, Білозірської, Сагунівської, Тернівської територіальних громад провели фахівці Черкаської обласної бібліотеки для дітей спільно із Центром професійного розвитку педагогічних працівників Білозірської сільської ради.

До читання – через розваги

У червні поточного року Український інститут книги оголосив Конкурс культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на організацію і проведення заходів з промоції читання. Черкаською обласною бібліотекою для дітей напрацьовано значний досвід залучення дітей до книги і бібліотеки. Тож участь у конкурсі стала гарною нагодою поділитися своїм доробком з фахівцями області та влаштувати для дітей яскраве літературне свято.

44 фахівці дитячих та публічних бібліотек територіальних громад Черкаської області долучилися до онлайн-консультації «Літні активності з бібліотекою», яку організувала на платформі ZOOM обласна бібліотека для дітей.

Під такою назвою відбулась підсумкова онлайн-нарада, організована Черкаською ОУНБ ім. Тараса Шевченка для керівників галузі культури територіальних громад, керівників та бібліотекарів ПБ Черкащини.

Фахівці Черкаської обласної бібліотеки для дітей долучилися до проведення навчальних заходів, що були організовані КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанківської сільської ради на базі книгозбірні. Навчання було спрямоване на вчителів початкових класів (зустріч «Формування читацьких та життєвих компетентностей молодших школярів») та керівників закладів дошкільної освіти (управлінський діалог «Моніторинг якості освіти та порядок його проведення») Будищенської, Леськівської, Мошнівської, Руськополянської, Степанківської, Червонослобідської територіальних громад.