background

Мандрівка творами для дітей Сергія Носаня

для учнів 1-4 класів

01

Сергій Лукович Носань – відомий український письменник. Він народився 1 липня 1939 року на невеличкому хутірці Дубенка неподалік від Черкас.

Коли в 1941 році почалася війна, його тато пішов на фронт. У пам'яті хлопчика лишилася розпечена степова дорога й дужі чоловічі руки, які довго-довго несли його, міцно притискаючи до гарячих грудей, де билося велике серце...

Вже згодом мати розповіла Сергійкові, що то був тато, який ішов на війну і а потім загинув у 1943 році, боронячи синове та наше з вами, дорогі друзі, щастя й мир.

З дитинства малий Сергій блукав лісом, слухав пташині голоси, навчаючись узнавати пташок уже по перших посвистах, страшенно любив дерева. Навіть натягав із лісу маленьких кисличок, диких грушок, терену, глоду – і навколо хати насадив справжній лісовий сад!

Колись древні мудреці казали: хочеш залишити слід на землі – посади дерево, вирости сина й напиши книгу.

Сергій Носань за своє життя посадив, мабуть, уже цілий гай.

А щодо книжок – то їх у нього не один десяток! Для дітей Сергій Лукович Носань написав повість «Чисті плеса», збірки оповідань «Сонячний ранок», «Остання двійка», «Казки для Кирилка», «Данилків календар».

Помер Сергій Лукич 22 лютого 2019 року, залишивши чистий і чесний слід на землі.

Його твори для дітей «Сонячний ранок», «Чисті плеса» та «Остання двійка» включені до антології дитячих оповідань українських письменників та до «Читанок» для 1-го і 2-го класів.