background
До Дня української державності в бібліотеці пройшла патріотична гра

Висловити свою любов до національної культури й більше дізнатися про історію країни запропонували малечі, що відпочиває в літньому таборі «Змістовно» ГО «Ми є поруч», у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. До важливого офіційного свята, що відзначається 15 липня, працівники Черкаської обласної бібліотеки для дітей провели патріотичну гру «День державності України».

Вступом до розважальної частини заходу стала коротка розповідь бібліотекаря про важливі для кожної держави поняття: суверенітет, незалежність, неподільність кордонів, законність, традиції. А також про те, який непростий шлях мусили пройти наші пращури, аби вибороти українську державність, що її мужні українці й українки захищають просто зараз.

Відтак дітям випала нагода пригадати все, що вони знають в контексті свята, а побіжно й розважитися. Гравці відтворювали по пам’яті текст державного гімну й розпізнавали популярні (так би мовити не офіційні) сучасні пісні за емодзі. Розшифровували рутенію – шрифт, розроблений художником Василем Чебаником на основі традицій руської доби та козацьких скорописів, – і вписували цілком звичними літерами епітети на позначення України у зображення сонця. Складали карту України з об’ємних пазлів і брали участь у запальній руханці наприкінці заходу. Попри спеку, малеча жваво виконувала всі ігрові завдання й залюбки слухала пізнавальну частину події.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg