background

   66-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників був присвячений вечір пам'яті „У вогні палала рідна Україна”, який відбувся у відділі обслуговування учнів 5-9 класів. На заході були присутні учні ЗОШ №6.

    Гаслом вечора було: „Усім тим, хто пройшов вогняними шляхами війни, хто пішов у безсмертя, і хто зараз живе серед нас, присвячується…”

   Не залишили байдужими дітей кадри з документальних фільмів про війну, відеослайди та відеосюжети, так вдало підібрані і використані бібліотекарями в проведенні заходу.

   Багато матеріалу було краєзнавчого характеру. Більшість дітей вперше почули і дізналися про концтабір „Уманська яма”, що діяв на Черкащині і був одним з перших, створених фашистами на українській землі.

   Захід, що ставив за мету формування у підростаючого покоління почуття патріотизму, відчуття єдності, належної шани і поваги до історичної спадщини Батьківщини, свого народу, був вдалим.

   І тиша, яка панувала в залі, коли бібліотекар зачитувала рядки-спогади жителя Черкас Петра Сергієнка: „Коли я потрапив до „ями”, мені було лише 13…” свідчить про те, що дитячі серця не залишилися байдужими, що їм притаманне почуття патріотизму.

   В кінці заходу бібліотекар, як завжди, звернула увагу читачів на книги, представлені на книжковій виставці „Україна в полум'ї війни”.