background

Найбільше багатство – здоров'я людини!

А люди здорові – багатство країни!

А будуть здоровими діти рости –

То буде країна багатством цвісти.

    2012 рік Президент України В.Ф. Янукович проголосив Роком спорту та здорового способу життя. Саме цій темі був присвячений День знань, який підготували для своїх читачів працівники бібліотеки.

    Годину спілкування „Ми за здоровий спосіб життя”було проведено для учнів 5-6 класів ЗОШ №№ 12, 19, Першої міської гімназії  та гімназії № 31. Бібліотекарі розповіли дітям про тютюнопаління, алкоголізм, наркоманію та пояснили присутнім чому ці звички є шкідливими.
    Під час проведення пізнавально-розважальної гри „Грай, відпочивай, про своє здоров'я дбай” учні 2х класів Першої міської гімназії не лише розважалися, відгадували загадки, обговорювали різні ситуації, а й пізнавали щось нове для себе та повторювали те, чого уже навчилися. За допомогою казкової квіточки з чарівними пелюстками діти мандрували сторінками безпеки, пригадуючи правила поводження на вулиці, на воді, правила пожежної безпеки тощо.

   Розповідаючи учням 5-х класів Першої міської гімназії про основні показники здоров'я – силу, довголіття, красу, бібліотекар відділу мистецтв познайомила присутніх з репродукціями картин В. Васнєцова „Три богатирі” та В. Малиновського „Гімнастка”. Під час уроку „Твоє здоров'я у твоїх руках, тож бережи його щоднини”був задіяний фільм-лекція „Вся правда про куріння”.

   Для учнів 2-4-х класів ЗОШ №№8,10, гімназії №9 були проведені години спілкування „Здоров'я – всьому голова”.Бібліотекарі пояснили дітям значення слів „здоров'я”, „безпека”, „загартування” та ознайомили їх зі складовими здоров'я. Всі разом пригадали прислів'я й приказки, відповідали на запитання вікторин, брали активну участь в іграх.

   Учні середнього та старшого шкільного віку мали змогу познайомитися з літературою, що представлена на книжкових виставках „Роки тривог та помилок” і „Не зламай свою долю” у відділі обслуговування учнів 5-9 класів, а читачі молодшого шкільного віку переглянули книги з книжкової виставки „Абетка здоров'я”.

1.jpg 2.jpg 3.jpg