background
Новий бібліографічний дайджест про гетьмана Павла Скоропадського

Його позиціонують останнім гетьманом України, таврують німецьким підданством, зв’язками з росією, закидають зрадництво, дорікають, що його спроби українізації були латентними й залежними від політики імперії. Попри козацьке походження, він народився й відійшов у далекі засвіти в Німеччині. Фактично проголосив себе гетьманом, а через 7 місяців зрікся влади. Проте не зрікся України... Усе це й не лише – про Павла Скоропадського, якому цьогоріч 15 травня виповнилося 150.

То ким же він був для вітчизняної історії? Популістом чи будівничим? Самопроголошеним послідовником Бонапарта чи ефективним державотворцем? Попри невгасні дискусії довкола цієї постаті, неоднозначність і дражливість низки моментів, Павло Скоропадський заслуговує уваги, шани й поцінування. Тому до круглої дати працівники Черкаської обласної бібліотеки для дітей підготували ґрунтовний бібліографічний дайджест «Поборник незалежності».

У цій роботі ви знайдете коротку біографію Павла Скоропадського, цитати його сучасників, прибічників і критиків, численні посилання на тематичні відео й статті в Інтернеті, бібліографію видань, які варто прочитати про цю постать. Для розміщення матеріалу на нашому сайті в рубриці «Інтерактивні ресурси» (розділ «Ресурси бібліотеки») навіть створено нову підрубрику – «Історія». Сподіваємося й надалі наповнювати її цікавими публікаціями. З інтерактивною ж презентацією до 150-річчя від дня народження Павла Скоропадського запрошуємо ознайомитися просто зараз.