background
Масштабне поповнення фонду бібліотеки у 2023 році

549 нових книжок від трьох провідних українських видавництв отримала Черкаська обласна бібліотека для дітей у межах Програми поповнення бібліотечних фондів у Черкаській області на 2018 – 2023 роки (затверджена рішенням Черкаської обласної ради № 26-23/VIІ від 22.11.2018). Цього разу наш заклад обрав книги від видавництв «Ранок», «Портал» і «Видавництво Старого Лева». При формуванні замовлень бібліотекарі враховували читацький попит, необхідність у продовженні вже наявних книжкових серій, а також низку престижних літературних рейтингів – «Топ БараБуки», «Книжка року – 2022», «Дитяча книга року BBC», «Книжка року» від «Буквоїда».

Цього разу серед нових «прибульців» на наших поличках особливо багато науково-популярних видань про все на світі й для читачів будь-якого віку. Тут є книги з історії мистецтва й технічних винаходів людства, з археології та філології, хімії та медіаграмотності, географії та природи людських емоцій, біології та прогресу освіти. Є продовження художніх бестселерів – серій про Артеміса Фаула Йона Колфера, про Емі та її друзів Агнєшки Мєлех, про сезони на Бузиновій вулиці Мартіни Маумбах, про Школу добра і зла Зомана Чейнані. Є прекрасно оформлені свіжі видання пера Дари Корній, Тома Флетчера, Ірини Лазуткіної, Меґан Макдоналд, Паула Ван Лоона, Надії Білої й багатьох інших відомих українських і зарубіжних авторів. І, звісно, чимало дитячих книг про війну, максимально тактовних і, водночас, правдивих, дуже потрібних саме зараз.

Увага! Нагадуємо, що всі книги мають пройти попередню обробку й каталогізування, тому поки що не доступні читачам. Однак уже зовсім скоро ви зможете побачити їх на наших абонементах й прочитати все, на що так довго чекали.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004_.jpg