background
День вишиванки в бібліотеці

Будь-який захід у бібліотеці автоматично перетворюється на свято, коли читачі й працівники приходять у національному вбранні. Так склалося, що в День вишиванки до нашого закладу зібралися одночасно багато груп дітей, і не лише із Черкас. Більшість із них вбралися у вишиті сорочки, тож сьогодні в нас панувала особлива атмосфера єдності, взаєморозуміння й спільної гордості за рідну країну та її традиції. А заходи були дуже різні, здебільшого, не тематичні. Хоч, звісно, усе одно варті розповіді.

Так, до відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів уперше завітали учні 1 – 4 класів Руськополянського ЗЗСО № 1. Для них організували ознайомчу екскурсію бібліотекою, розповіли основні правила користувача, пояснили функції й призначення книгозбірні. А після цього провели пізнавальні години «Котовасія» й «Вусохвості і лапокрилі» на теми, улюблені, мабуть, усіма малюками. Хто ж, зрештою, не любить котиків?..

Відвідувачі відділу масової роботи та естетичного виховання мали нагоду поговорити про сьогоднішнє свято. Учні 4-А класу Першої міської гімназії стали учасниками народознавчого калейдоскопу «Вишиванку одягаємо – Україну прославляємо». Упродовж заходу діти дізналися більше про історію цього відносно нового свята, послухали пісні про вишиванку, ознайомилися з тематичними книгами, зіграли у вікторину, продовжили рядки віршика про національні кольори й візерунки. А наприкінці гуртом виклали композицію з паперових квітів, промовляючи при цьому побажання Україні.

Для старших читачів – учнів 7-А класу Першої міської гімназії – у цьому ж відділі відбувся євроквест «Пізнаємо Європу разом». Виконуючи ігрові завдання, учасники дізналися чимало цікавих фактів про історію, літературу, мистецтво, природу, кулінарні традиції й спорт країн Євросоюзу.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg