background
День матері – 2023

Святкові заходи до Дня матері, який в Україні цьогоріч відзначають 14 травня, пройшли в різних відділах Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Бібліотекарі, традиційно, подбали про те, щоб упродовж цих активностей дітлахи й відпочили, і повеселилися, і позмагалися, і дізналися дещицю нового. І ще й подарунок для найріднішої людини навчилися виготовляти власноруч.

Так, у відділі масової роботи та естетичного виховання провели конкурсно-ігрову програму «Добре, коли з нами завжди наші мами». Учасниками дійства стали учні 1-А, 2-В, 3-А класів СПШ № 3, учні приватної школи «Щасливі люди». Невеличкий екскурс в історію свята розмежовували всілякі розважальні елементи. Діти пригадували ласкаві слова для привітань і жіночі імена, гуртом малювали букети і спробували себе в ролі мімів, тренувалися допомагати рідним із господарськими справами й танцювали під тематичні пісні. Зрештою, вийшли з бібліотеки натхненними й усміхненими.

Як і їхні «колеги» з 2-Б класу Черкаської гімназії № 31. У цьому ж відділі для них провели майстер-клас із виготовлення вітальної листівки «Матусі на свято». За підсумками події в малечі вийшли гарненькі аплікації з квітів і яскравих долоньок на цупкому різнокольоровому картоні. Майстер-клас, на жаль, довелося проводити у сховищі, враховуючи повітряну тривогу...

У відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів акцент зробили на цікавих фактах і нових знаннях. Тут для учнів 1-Б й 1-В класів СПШ № 3 пройшла година духовності «Кожна мама – янгол-охоронець». Дітям розповіли, у кого й чому виникла сама ідея свята, як його відзначають у різних країнах світу на різних континентах, де є пам’ятники матерям і що саме вони закарбували. Наприкінці заходу діти послухали записи відомих українських музичних композицій, присвячених ненькам, щирій любові й теплу в родині.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image009_.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg