background
Учасники євроклубів Черкас зіграли в настільну гру "Критикотики"

Зустріч євроклубів м. Черкас для партнерської гри з розвитку навичок критичного мислення відбулася в Черкаській обласній бібліотеці для дітей. Працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів бібліотеки організували для підлітків мінізмагання з настільної гри «Критикотики» й підготували коротку бесіду з основ медіаграмотності.

Ініціатором зустрічі стала вчитель і координатор євроклубу “You and Me” Леся Щербатюк. Крім учасників цього клубу, учнів 11-Ф класу ЗОШ № 7, до заходу долучилися учасники євроклубів «Європа+» Черкаської гімназії № 9 (координатор – Марина Ніколаєнко) та “New Generation” Першої міської гімназії (координатор – Олена Науменко). Зустріч відбулася в межах проєкту «MediaGym: прокачай свої знання медіаграмотності», що реалізується за підтримки представництва ЄС в Україні.

Котиків не даремно вважають таємною інформаційною зброєю: вони некороновані королі соцмереж, учасники вірусних відео й усіх видів Інтернет-контенту. Тому саме вони стали основними провідниками у світ медіаграмотності в настільній грі «Критикотики». Точніше один конкретний чотирилапий – популярний блогер і медіаперсонаж кіт Інжир.

Гра складається з набору карток, ілюстрованих всіма можливими портретами кота Інжира, з тематичними завданнями. Учасникам пропонується пригадати нав’язливу рекламу, навчитися відрізняти факти від фейків і суджень, правильно подавати критику й позитивні оцінки, не піддаватися маніпуляціям, долати обмеження власних інформаційних бульбашок, проводити елементарний факт-чекінг, аргументувати свої твердження й дослухатися до опонентів.

Завдання для учасників євроклубів виявилися не просто посильними, а легкими й цікавими. Гравці активно спілкувалися, краще пізнаючи одне одного, тренуючи свій розум й ораторську майстерність. Вони проявили себе як журналістів, рекламістів і просто цікавих особистостей, здатних відділяти зерно від полови. Зустріч вийшла дуже плідною й змістовною.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg