background
Вихованці притулку "Теплий дім" уперше завітали до бібліотеки

Співпраця нашого закладу з Черкаським обласним центром соціально-психологічної реабілітації дітей «Теплий дім» триває вже не один рік. Раніше бібліотекарі регулярно приїжджали до Центру з інтелектуально-розважальними заходами. Учора ж, уперше, вихованці «Теплого дому!» завітали в гості в Черкаську обласну бібліотеку для дітей. Працівники відділу масової роботи та естетичного виховання представили відвідувачам принади нашого книжкового царства й організували для них цікаве й насичене подіями дозвілля.

Багатство книжкового фонду й особлива атмосфера затишного й дружнього для дітей і підлітків закладу завжди підкорює гостей, які зазирають до нас уперше. Та екскурсія для вихованців «Теплого дому» включала не лише демонстрацію основних відділів обслуговування читачів. Дітям чимало розповіли про послуги, які надає бібліотека (їх перелік, звісно, значно ширший, ніж просто видача книжок); продемонстрували, як здійснюється замовлення рідкісних видань у відділі  зберігання та реставрації бібліотечних фондів; розповіли про численні атмосферні квести, тематичні свята, майстер-класи, що регулярно проходять у читальні.

Після ознайомлення з приміщенням і діяльністю закладу бібліотекарі запропонували відвідувачам збагатити свої знання з мистецтва й книговидання, а ще інтелектуально розважитися. За допомогою інтерактивної дошки діти зіграли в ігри «Чи знаєш ти український живопис?», «Волохаті та пернаті», «Як добре ти знаєш свою країну?» (нагадуємо, що інтерактивні розваги доступні всім нашим користувачам, у тому числі віддаленим, на «Ігровому майданчику» бібліотечного сайту). Відтак поринули у віртуальну мандрівку «З глибини книжкового життя», під час якої дізналися чимало фактів про історію видавничої справи й нинішній процес створення друкованої продукції різного формату.

Пізніше настав час цілком конкретних творів: діти перевірили власні знання авторських казок у літературній грі «Знайомих книг улюблені герої». А ще – повідгадували дотепні мистецькі загадки. І побавилися в класичну розвагу «Хто я?», намагаючись через навідні питання визначити, чию маску їм присвоїли.

Наприкінці гостин бібліотекарі презентували діткам невеликі пам’ятні подарунки й запросили відвідувати нашу бібліотеку частіше. Спілкування вийшло дуже душевним і насиченим. Сподіваємося незабаром ще не раз зустрітися із цими кмітливими й зацікавленими гостями.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg