background
Підсумки обласного етапу ІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках»

Найкращі роботи обласного етапу ІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках» визначило журі під час засідання в Черкаській обласній бібліотеці для дітей. Вибрати було з чого: цьогоріч до змагання долучилися 74 учасники віком від 6 до 17 років із міст Черкаси й Сміла, а також із Черкаського, Золотоніського, Уманського та Звенигородського районів.

Нагадаємо, що цього разу тема конкурсу була така: «Вплив війни на природу України: наслідки та шляхи відновлення». Юних художників закликали осмислити проблеми знищення природи України в результаті війни, представити власне бачення майбутнього Землі, небезпек для довкілля. Ініціатором і головним організатором, як і минулоріч, є Національна бібліотека України для дітей. Також до проведення конкурсу на всеукраїнському рівні долучилися: Державна екологічна інспекція України, Національна спілка художників України, Громадська організація «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей», Благодійна організація «Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», народний депутат України IX скликання Олена Криворучкіна за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Та повернімося до обласного етапу. Розглянувши роботи конкурсантів, члени журі вирішили розподілити призові місця у вікових категоріях так:

Читачі-учні 1 – 4 класів

1 місце – Маргарита Мізіна (м. Черкаси);

2 місце – Єва Побігайло (Уманський р-н, м. Христинівка);

3 місце – Софія Вовченко (м. Сміла).

Читачі-учні 5 – 8 класів

1 місце – Владислава Сербіна (м. Черкаси);

2 місце – Мирослава Траченко (м. Черкаси);

3 місце – Олег Кучеренко (Золотоніський р-н, смт Драбів).

Читачі-учні 9 – 11 класів

1 місце – Катерина Крот (м. Черкаси);

2 місце – Катерина Буракова (м. Черкаси);               

3 місце – Софія Васільєва (Золотоніський р-н, смт Драбів).

Суддівську роботу на цьому етапі конкурсу здійснювали: викладачка Черкаської дитячої художньої школи імені Д. Нарбута, художниця Ольга Галушка (голова журі); художник-оформлювач Черкаської обласної бібліотеки для дітей Катерина Огороднікова; завідувачка сектору естетичного виховання відділу масової роботи та естетичного виховання бібліотеки Валентина Дем’яненко; редактор науково-методичного відділу бібліотеки Тетяна Вернигора.

Щиро вітаємо переможців і сподіваємося, що це досягнення надихне їх до подальших творчих звершень! Водночас, закликаємо всіх маленьких митців, яким цього разу трохи менше пощастило, не засмучуватися. Навіть зараз у нас триває кілька мистецьких конкурсів, на які ми пропонуємо звернути увагу. Ще не одна важлива тема чекає на ваше художнє осмислення.

Роботи переможців були надіслані до Національної бібліотеки України для дітей для участі у всеукраїнському етапі змагання. Світлини всіх малюнків ви можете переглянути на фейсбук-сторінці нашої бібліотеки.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg