background
Запрошуємо на "Книжкову ніч Гаррі Поттера – 2023"

Так-так, вам не здалося. Омріяний для маленьких фанів великої магії захід нарешті відбудеться! Багато хто з вас пам’ятає, коли ми мали зустрітися на «Книжковій ночі Гаррі Поттера» втретє й чому тоді всі плани зруйнувалися. Раптом ні, то нагадаємо, що вечірка мала пройти 24 лютого 2022 року... Відтоді не минало й місяця, щоб хтось із читачів не питав у працівників Черкаської обласної бібліотеки для дітей, чи повернуться чари в наші стіни. Тепер ми можемо дати ствердну відповідь!

2 квітня, у Міжнародний день дитячої книги, о 14 годині вирушаємо в найпрекраснішу чарівну мандрівку світом, створеним Джоан Ролінґ. До наших послуг: Гоґвортс-експрес, летючий форд Англія, мітли, тестрали й чарівні палички. Незалежно від того, чи ви чекали на цю подію понад рік, чи лише щойно дізналися про цей формат, ми раді будемо бачити кожного! Платформа 9 3/4 відкрита для всіх поттероманів.

Цього разу ми вирішили зберегти ту тему, яку нам завадили розкрити минулоріч. А саме: «Магічні подорожі». Так її визначило британське видавництво «Блумсбері» – власник прав на всю літературну франшизу про Хлопчика-Який-Вижив. Ця ж компанія є основним ініціатором міжнародної акції “Harry Potter Book Night”, яка 2022-го у світі пройшла вже увосьме.

На поціновувачів серії, як і завжди, чекатиме море цікавинок: улюблені майстер-класи, рухливі ігри, квести, віртуальна магія, достовірні фотозони й, звісно ж, «Крамничка Візлів». Ви зможете зазирнути в Міністерство магії, на площу Ґріммо,12, вокзал Кінґс-Крос, до Забороненого лісу й навіть будиночка Дурслів. Зустрінетеся з відомими чаклунами й дивовижними створіннями магічного світу. Та обов’язково пригадаєте, чому «Гаррі Поттера» так цікаво читати й звідки все почалося. Адже паралельною темою до магічних подорожей у вечірки мало бути 25-річчя з часу публікації першої книги про пригоди хлопця зі шрамом у формі блискавки – «Гаррі Поттер і філософський камінь».   

Звісно, обставини змушують нас внести й певні корективи у формат заходу. Цього разу свято почнеться раніше, ніж зазвичай. Ми не вимагатимемо іменних запрошень, вам достатньо просто зареєструватися до участі за допомогою спеціальної Ґуґл-форми. У випадку повітряної тривоги, учасники мають спуститися в підвал бібліотеки – там на вас чекатиме кінопоказ однієї зі стрічок франшизи.

Запрошуються всі віддані шанувальники серії книг і фільмів про Гаррі Поттера віком від 8 років. Атрибутика чаклунських образів – палички, капелюхи, мантії та будь-які тематичні костюми – вітаються! Окремого конкурсу костюмів цьогоріч не буде, але ми знайдемо спосіб відзначити належно вбраних чаклунів.

Також маємо важливу інформацію! Ті, хто хоч раз потрапляли на «Книжкову ніч Гаррі Поттера» до Черкаської обласної бібліотеки для дітей, чудово знають, наскільки це масштабне й насичене свято. Ми робимо все можливе, аби учасники дійства отримали найліпші емоції, добре відпочили й не пішли додому без невеличких сувенірів. Але ми певні, що насправді оцінити нашу роботу й отримати задоволення від літературно-кінематографічних паралелей із магічним світом можуть лише ті, хто хоч трохи «в темі». Саме тому ми вирішили залишити попередню практику: відвідати нашу вечірку зможуть тільки особи, знайомі з Гаррі Поттером та його пригодами.

Щоб пройти реєстрацію й потрапити на захід, ви маєте відповісти на 5 ЕЛЕМЕНТАРНИХ питань по всесвіту Гаррі Поттера. Якщо ви читали бодай одну книжку або дивилися хоча б один фільм серії, ви зможете дати відповідь. Для переходу до реєстраційної форми, достатньо 3 правильних відповідей із 5.