background
Відкриття виставки дитячих малюнків за мотивами "Аліси в Дивокраї"

Казкове відкриття виставки творчих робіт учнів художніх студій «Барви натхнення» та «Олівець» Черкаської дитячої школи мистецтв (ДШМ) № 2 ім. Валентина Талаха «Аліса в Дивокраї» відбулося в Черкаській обласній бібліотеці для дітей. Відтепер відвідувачі читальні зможуть уповні насолодитися чарівними живописними фантазіями обдарованих дітей і підлітків за мотивами безсмертного твору Льюїса Керрола. Малюнки представлені у холі другого й першого поверхів закладу. Також у фоє бібліотеки оформлена тематична фотозона: запрошуємо всіх охочих робити ексклюзивні світлини.

Усі присутні на відкритті виставки – учні школи, їхні батьки та викладачі – занурилися в дивовижний світ книги. Особливий настрій створювали тематичні вбрання юних митців із театральної студії «РапсоДія», спів і номер із художньої гімнастики від дітей, вікторина за твором від бібліотекаря, вітальне слово директора ДШМ № 2 Марини Хомик. Привітала авторів робіт і керівниця студії «Барви натхнення», художниця Ольга Курська, що постала перед учасниками в образі Чирвової Королеви. Її супроводжувала й дуже колоритна «свита», найяскравішими представниками якої були гротескний Чеширський Кіт й Аліса, що ніби прийшла в людський світ із класичного диснеївського мультфільму. Ольга Курська та її помічники нагородили всіх авторів виставки дипломами й запросили до колективного фотографування.

Безперечно, і сама виставка заслуговує на увагу наших маленьких і дорослих читачів. Автори віком від 6 до 14 років утілили в малюнках своє бачення ключових персонажів казки – Божевільного Капелюшника, кролика з годинником, гусені з кальяном, Чирвової Королеви та, звісно ж, Аліси. Деякі роботи передають цілі сцени твору. При цьому натхненням для художників стали як голлівудські кіно- й анімаційні екранізації, так і книжкові ілюстрації, і власна уява. Це дуже особливий художній візит у Дивокрай, який ви просто не можете пропустити!

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg